FUTBAL Veľké Kapušany – Tréningové centrá mládeže

Výkonný výbor Oblastného futbalového zväzu v Michalovciach v štvorročnom funkčnom období rokov 2017 – 2021 na zasadnutí dňa 15. 10. 2018 sa zaoberal vytvorením tréningových centier mládeže pre sezónu 2018/2019.
Na zasadnutí dňa 15. októbra 2018 informoval o tom Slavomír Koba – predseda Komisie mládeže.
Dňa 01. apríla 2019 na návrh predsedu Komisie mládeže sa členom Komisie mládeže stal aj primátor mesta Veľké Kapušany, Peter Petrikán.

Tréningové centrá mládeže

Vytvorené tréningové centrá mládeže pre sezónu 2018/2019 budú vo zvýšenej miere využívať pre prácu s mládežou a výbermi Oblastného futbalového zväzu tie kluby, ktoré majú vo svojich mládežníckych kategóriách zabezpečenú kontinuitu, čo znamená, že majú kategórie U13 (U12), U15, U19.

Sú to futbalové kluby:
Sobrance – oblasť – Veľké Revištia, Vinné, Zalužice, Vyšné Remety, Tibava
Strážske – oblasť – Petrovce nad Laborcom, Topoľany, Nacina Ves
Trhovište – oblasť – Hatalov, Lastomír, Bracovce, Rakovec nad Ondavou, Tušice
Veľké Kapušany – oblasť – Čičarovce, Pavlovce nad Uhom, Zemplínska Široká, Palín, Veľké Slemence

Vízia je, že tieto kluby budú tvoriť tréningové centrá mládeže s určenou územnou oblasťou.

Uvedené futbalové kluby budú organizovať po dohode s klubmi z danej oblasti jednu tréningovú jednotku v jesennej časti a jednu tréningovú jednotku v jarnej časti.
Z týchto tréningových jednotiek vzniknú výbery regiónov kategórie do U15, ktoré sa v lete zúčastnia turnaja regiónov s účasťou štyroch výberov regiónov.
Po turnaji regiónov by mal vzniknúť výber ObFZ Michalovce – kategória U15, ktorý absolvuje zápas s výberom susedných ObFZ, alebo s družstvom účastníka I. ligy.

Dňa 15. apríla 2019 sa pod vedením kvalifikovaných trénerov – Jozef Vaľko, Slavomír Koba, Peter Jurista uskutočnil zraz najlepších futbalových hráčov vo Veľkých Kapušanoch.

Za klub Pavlovce nad Uhom to boli hráči: Belavý Miroslav, Cica Rastislav, Gaži Martin, Tancoš Peter, Čičák František,
Za klub Krišovská Liesková: Dinó Christopher, Makó Ján, Krausz Viktor
Za klub Čičarovce: Bertics Bence, Ocsenás Krisztián, Sukály Levente, Szakács Zoltán, Ignác Levente
Za klub Veľké Kapušany: Matuš Mark, Vilagi Ján, Roštaš Ján, Kalan David, Fintor Adam, Vernarsky Martin, Balogh Robert, Kondor Sebastian, Petrikán Peter, Bodnár Bence, Horňák Oliver, Lakatoš Ján, Novotný Roland, Husár Filip, Popovičová Anita, Popovič Dávid, Kaszonzi Florián, Talpaš Dávid, Matyi Dominik, Košara Jakub, Hrabčák Oliver
Za klub Veľké Slemence: Tóth Adrián, Kadét Ferenc, Ignác Levente, Nagy Gergó, Hornyák Patrik, Racsko Márk

Pán primátor Peter Petrikán uviedol, že v tréningových centrách budú potrební ľudia, ktorí sa chcú vzdelávať, ktorí chcú vychovávať mládež nielen po športovej – futbalovej stránke, ale pestovať v nich princíp férovej hry a ľudskosť. Ľudia, ktorí chcú priniesť možnosti tam, kde sa vo všeobecnosti nachádza najviac futbalových talentov, čiže hlavne na dediny a do menších miest.

Opýtali sme sa aj na názor Technického riaditeľa Slovenského futbalového zväzu Štefana Tarkoviča: Ten oceňuje snahu, že sa pracuje s mládežou, že sa vyvíja iniciatíva, ktorá je prospešná pre mládež, ktorá vedie mládež k pohybovej aktivite, k pestovaniu nadšenia z pohybu samotného a k pestovaniu nadšenia k futbalu. Podporuje myšlienku, ktorá vznikla, pretože projekt, ktorý rozbehol ObFZ Michalovce a do ktorého sa zapojili aj Veľké Kapušany by mohol byť úspešným projektom a mohol by byť príkladným aj pre iné ObFZ pôsobiace v rámci Slovenskej republiky, zároveň dodal, že by bolo vhodné osloviť aj regionálneho trénera VsFZ, ktorý je priamym zamestnancom SFZ a má na starosti 12 oblastí, pričom ich súčasťou sú aj Michalovce a Veľké Kapušany, pretože ObFZ Michalovce vďaka tréningovým centrám, ktoré vznikli bude mať výber najlepších hráčov, z ktorého sa hráči
môžu dostať do regionálneho výberu SFZ a následne z regionálneho výberu SFZ do samotnej futbalovej reprezentácie SFZ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov