Gesto pre mesto sa rozhodli urobiť príslušníci Mestskej polície vo Veľkých Kapušanoch, alebo ako sa zbieralo smetie (vkapusany.sk)

Dňa 4.mája 2019 príslušníci mestskej polície vo Veľkých Kapušanoch vybavení igelitovými vrecami a rukavicami sa prešli na Sídl. P. O. Hviezdoslava od bloku 55 až po kotolňu pri bloku 50 a späť k Mestskému úradu a zbierali medzi obytnými domami smeti.

Pri tomto netradičnom spôsobe teambuildingu pozbierali sedem veľkých igelitových vriec smeti. Najviac sa vyzbieralo plastových fliaš a igelitových vreciek. Tie sa v prírode rozkladajú približne 500 rokov, vylučujú množstvo nebezpečných látok do pôdy a ani z verejných priestranstiev v meste sa nestratia samé od seba. Cigaretové ohorky, ktoré sa pohadzujú na verejnom priestranstve sa rozkladajú 3 mesiace až 2 roky a obsahujú v sebe nebezpečné látky ako olovo, arzén a podobne, ktoré vo väčšom množstve škodia životnému prostrediu a okrem toho tvoria aj estetickú záťaž pre verejné priestranstvá a prírodu.

Mestská polícia v mesiaci marec vykonávala preventívnu činnosť zameranú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, v mesiaci apríl zameriavala svoju činnosť na dodržiavanie VZN č. 136/2017 o podmienkach držania psov na území mesta a v mesiaci máj sprísni dohľad nad dodržiavaním verejného poriadku.

Zároveň vyzýva občanov, aby pomohli tým, že sami nebudú hádzať odpadky okolo seba, pridajú sa a upozornia toho, kto odpad odhodí, alebo privolajú hliadku Mestskej polície a pomôžu tak k ešte čistejšiemu mestu, pretože starať sa o okolie by malo byť pre každého človeka samozrejmosťou.

Zdroj: vkapusany.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov