MŠ – P. O.Hviezdoslava, Staraj sa o Zem ako najlepšie vieš. Nedostal si ju od rodičov, ale požičal od svojich detí. Zem nededíme po predkoch ale požičiavame od našich potomkov.

Staraj sa o Zem ako najlepšie vieš.

Nedostal si ju od rodičov, ale požičal od svojich detí.

Zem nededíme po predkoch, ale požičiavame od našich potomkov.

Zachovanie života na Zemi, ktorý je dnes ohrozovaný konzumným, bezohľadným a ničivým správaním človeka je veľmi dôležité. Preto základy ekologickej gramotnosti detí vštepujeme už v predškolskom veku a vyvrcholením nášho snaženia sú už každoročne aktivity ku DŇU ZEME – 22. apríla .
Celý týždeň deti MŠ na sídl. P.O.Hviezdoslava pracovali s edukačným projektom:
„Sedembodkovaná Lienka“, kde im Lienka postupne cez rôzne aktivity ukázala ako prírodu poznávať a chrániť ako správne separovať a prečo, pripravili pojmovú mapu, zhotovili triedne plagáty na deň Zeme, vysievali zeleninku , upratovali školský dvor.

Za odmenu dostali na školský dvor zo starých pneumatík zostrojenú dlhú farebnú húseničku do ktorej si deti vysadili kvety o ktoré sa musia až do jesene starať, budú ich môcť pozorovať, ovoniavať, polievať, okopávať, proste tešiť sa a byť si vedomí toho, že „čo prírode dáš, to ti ona vráti“.

MŠ P.O.Hviezdoslava

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov