Rýchla správa – 24. apríla 2019 – Veľké Kapušany budú mať svoj prvý výbeh pre psov

Dobrá správa pre všetkých milovníkov psov.

Veľké Kapušany budú mať svoj prvý výbeh pre psov, tzv. psie ihrisko, ktoré bude oplotené.

Pes tak bude možnosť vybehať  sa bez vôdzky a zároveň potrénovať svoju šikovnosť. Pre majiteľov psov bude k dispozícii lavička a kôš na psie exkrementy, ktoré je každý majiteľ psa povinný odstrániť.

Prvý voľný výbeh pre psov bude zriadený na sídl. P. O. Hviezdoslava.

K zriadeniu výbehu pre psov na sídl. P. O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch Mestské zastupiteľstvo vo Veľkých Kapušanoch dňa 28. marca 2019 súhlasilo so zriadením oploteného výbehu pre psov na pozemku reg. E KN s parc. č. 4625/1 na sídlisku P. O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch v k. ú. Veľké Kapušany.

Vstup na pozemok bude umožnený len majiteľom, ktorí majú zaplatenú daň za psa.

Pripomíname, že na území mesta Veľké Kapušany platí VZN č. 136/2017 o podmienkach držania psov na území mesta Veľké Kapušany, z ktorého vyplýva nasledovné:

Všetci chovatelia a držitelia psov môžu na verejných priestranstvách, na dvoroch obytných domov a na ich chodbách vodiť psov iba na vôdzke, bezpečne pripevnenej na obojku alebo prsnom postroji.

Zároveň v záujme zachovania hygieny, čistoty verejného poriadku a bezpečnosti je držiteľ psa povinný:
• držať psa v čistote, dbať aby pes neznečisťoval verejné priestranstvá, zeleň, detské ihriská a pieskoviská,
• počas prítomnosti na verejných priestranstvách musí mať držiteľ psa so sebou hygienické vrecko s pomôckami na odstránenie psích výkalov (hygienické vrecko si môže majiteľ, držiteľ psa v priebehu celého roka
vyžiadať v kancelárii prvého kontaktu na MsÚ). Po zaplatení dane mu bude odovzdaný zväzok, v ktorom je 250 ks. hygienických vreciek.
• okamžite odstrániť spôsobené nečistoty do nádoby vhodnej na zhromažďovanie exkrementov,
• prihlásiť psa staršieho ako 6 mesiacov na registráciu na Mestský úrad vo Veľkých Kapušanoch,
• stratu psa, zmenu v chove, alebo každú inú zmenu týkajúcu sa evidencie, je chovateľ povinný oznámiť u správcu dane do 30 dní od vzniku tejto skutočnosti.
Ak majiteľ resp. držiteľ psa nedodržiava tieto nariadenia, dopúšťa sa priestupku, za ktorý môže byť na mieste priestupkovo postihnutý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov