MsKs – OBJEKTÍVNE – OBJEKTÍVMI

ROBERT

„Ak nie sú Vaše fotografie dobré, zjavne ste neboli dosť blízko“

Táto myšlienka vyšla kedysi z pier svetoznámeho vojnového fotoreportéra, Roberta  Capa.

Roberta, ktorého blížiace sa 65. výročie jeho tragickej smrti si onedlho pripomenieme. V našich podmienkach našom  meste si ho pripomíname od 15. apríla do 25. mája výstavou – pochopiteľne, fotografickou.

Výstava: „OBJEKTÍVNE – OBJEKTÍVMI“  je spomienkovým fotografickým kaleidoskopom.

Devätnásť zemplínskych, medzibodrožských a použských fotografov, prezentuje svojimi snímkami cez svoje objektívy neohraničiteľnú  mágiu života. V krásach života, flóry, fauny sú tak zachytené momenty, ktoré nenechávajú nikoho na pochybnostiach, že: dobrý človek ešte žije.

●●●

Keď Robert, syn veľkokapušančianky – Júlii Berkovitsovej – zoskočil vo Vietname z idúceho jeepu francúzskej armády, samozrejme ani nemohol tušiť, či vedieť, čo bude nasledovať. Jednoducho, chcel byť dosť blízko, aby jeho fotografie boli dobré.

Nástražná mína tomu zabránila. Fotografi nášho regiónu boli dosť blízko, aby ich fotografie boli dobré.

Výstava je malou – a my veríme, že dobrou pietnou  spomienkou s veľa dobrými fotografiami. Alebo ak chcete, ako  hovorieval Robert, keď sa mu zvlášť  vydaril záber a fotografia, bola dobrá  a on len tak medzi v zuboch stisnutej cigarety, precedil“ „To chce drink“.

                                                                             Š. Töviš

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov