Rýchla správa – 12. apríla 2019 – Lukostrelecká strelnica vo Veľkých Kapušanoch

Lukostrelecký klub Nimród bol založený v roku 2011. Odvtedy klub usporiadal mnoho súťaží, seminárov a lukostreleckých táborov.

Pretekári povyhrávali množstvo súťaží nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí a reprezentovali nielen samotný klub, ale aj mesto Veľké Kapušany.

Pretekári sa na súťaže pripravujú v mestskom športovom klube Kalokagathia, kde majú možnosť strieľať na 26 metrov a naraz najviac iba 2 pretekári. Na skvalitnenie výkonov by potrebovali outdoorovú strelnicu, kde by mohli strieľať aj na väčšie vzdialenosti, ako napr. 50 metrov.

Strelnica, ktorá bude vybudovaná umožní, aby sa tréningov zúčastnilo viac strelcov.

Strelnica sa bude nachádzať na území/pozemku ZŠ P.O.Hviezdoslava za garážami.

Rozmery strelnice budú 80 x 20 metrov.

Strelnica bude oplotená, aby sa zabránilo nekontrolovanému pohybu na strelnici.

Strelnicu budú môcť využívať iba osoby, ktoré sú odborne spôsobilé na strieľanie s lukom a šípom. (Preukaz odbornej spôsobilosti vydáva Slovenská asociácia 3D na základe odporúčania lukostreleckého trénera.)

Pomocou europaliet a osb dosiek sa vytvoria za každou terčovnicou bezpečnostné steny, ktorých úlohou bude zabrániť úletu nepresných šípov. Rozmery takejto bezpečnostnej steny na menšie vzdialenosti 5 – 20 metrov budú 125 x 125 cm. Na väčšie vzdialenosti 25 – 50 metrov budú 125 x 250 cm.

Bude potrebná aj terénna úprava – vyrovnanie povrchu a na konci strelnice bude potrebné postaviť ďalšiu bezpečnostnú stenu. Najbezpečnejším spôsobom ako takúto stenu vytvoriť je pomocou buldozéra natlačiť do kopy hlinu do 2 metrovej výšky. Takáto stena sa zvykne stavať aj z balov slamy, ale nakoľko strelnica by sa nachádzala v centre mesta, kvôli možnému vzniku požiaru sa neodporúča.

Na strelnici bude postavených 10 terčovníc a to vo vzdialenosti 5 – 50 metrov. Za poslednou najvzdialenejšou terčovnicou sa vytvorí ešte 25 metrová bezpečnostná zóna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov