Pridajte sa k Hodine Zeme 2019 (hodinazeme.sk)

V sobotu 30. marca sa Slovensko po desiaty raz zapojí do najväčšej svetovej kampane na ochranu planéty. Presne o 20:30 na hodinu zhasnú svetlá významných svetových metropol vrátane Slovenska. Symbolickým aktom podporia myšlienku akútnej potreby chrániť prírodné zdroje našej planéty.

Naše prepojenie s planétou je nepopierateľné: dobrá správa pre prírodu by bola dobrou správou pre každého z nás. Príroda nám nielenže poskytuje všetko, čo potrebujeme k životu – od vzduchu, ktorý dýchame, vodu, ktorú pijeme, potraviny, bez ktorých by sme neprežili a ekonomiky, na ktorú sa spoliehame. Príroda zároveň robí náš život lepším a kvalitnejším. Narastajúci tlak na prírodné zdroje však toto všetko ohrozujú.

WWF v poslednej Správe o stave planéty varuje, že ľudia ohrozujú už i vlastnú existenciu a pomôže nám len okamžitá zmena životného štýlu. Našu planétu dlhé roky ženieme na hranicu svojich možností. Prichádzame o lesy, naše moria a rieky sú zamorené plastami a ohrozuje nás klimatická zmena.

Táto Hodina Zeme opäť spojí milióny ľudí na celom svete. Staňte sa jej súčasťou! 

Spoločne to vieme zmeniť. Pomôže nám priniesť zmenu a lepšiu budúcnosť pre ďalšie generácie. Bez zdravej prírody nemáme budúcnosť a istý diel zodpovednosti je na každom jednom z nás. Ak chceme zmenu, musíme spojiť sily. Dajte si svoju osobnú výzvu a spravte svoj malý krok.

Vypnite na hodinu aj svoje sociálne siete. V sobotu 30. marca o 20:29, tesne pred okamihom, kedy zhasínajú svetové metropoly postnite čisto čierny obrázok s odkazom:

Túto hodinu vypínam #MojaHodinaZeme #Connect2Earth a označte @wwf_slovakia. Zaplavme internet a dajme tak najavo, že nám všetkým na našej planéte záleží.

Zdroj: hodinazeme.svetelneznecistenie.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov