Mestská knižnica Veľké Kapušany

Keď som objavil knižnice, bolo to ako mať Vianoce každý deň.  (Jean Fritz)

Do mesiaca marec, ktorý je známy aj prívlastkom mesiac knihy, zapadá aj Týždeň slovenských knižníc, ktorý vyhlásila Slovenská asociácia knižníc v roku 1999 a pravidelne sa organizuje posledný marcový týždeň.

Z príležitosti Týždňa slovenských knižníc vám predstavujeme Mestskú knižnicu, ktorá je v Mestskom kultúrnom stredisku vo Veľkých Kapušanoch. Základným cieľom týždňa slovenských knižníc je pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie. 

Mestská knižnica mesta Veľké Kapušany odomyká svoje dvere všetkým, ktorí milujú literatúru a túžia po poznaní. Predstavuje dôležitú informačnú a kultúrnu inštitúciu nášho mesta.

Otváracie hodiny Mestskej knižnici sú: od pondelka do štvrtka – 08.00 – 16.00 hod. a v piatok od 08.00 – 13.30. hod.

Svojim návštevníkom ponúka knihy aj v slovenskom, aj v maďarskom jazyku. Návštevník v nej nájde až 25 000 zväzkov kníh rôzneho žánru – históriu, klasikov, súčasnú literatúru, umenie, spoločenské vedy, literatúru pre deti a mládež a mnohé iné žánre. Veľký dôraz sa kladie knihám, ktoré sa čítajú ako povinné čítanie v základných školách.

Zamýšľate sa nad tým, prečo je dobré čítať knihy?

Pretože knihy z vás urobia lepšieho človeka, budete mať vďaka nim bystrejšiu myseľ, budete viac kreatívny, rozšírite si slovnú zásobu, porazíte stres a naučíte sa písať bez pravopisných chýb.

V závere nášho príspevku pripomíname aj Kapušianske pero 2019, ktoré organizuje Mestské kultúrne stredisko vo Veľkých Kapušanoch a trvá do 31.03.2019.

Téma tohtoročného Kapušianskeho pera je: Veľké Kapušany

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov