KICKBOXERKY TITANS bodovali aj minulý víkend

Minulý víkend sa kickboxerky TITANS zúčastnili Európskeho pohára v chorvátskom Záhrebe.

Všetky tri vybral a nominoval Slovenský zväz kickboxu na základe ich doterajších výsledkov a výkonov a naše „tri grácie“ nesklamali ani tentoraz. Domov sa každá z nich vrátila so zlatou medailou.

Júlia Ilko, Samira Pasztiráková a Sophia Latóczka sú už takpovediac ostrieľané zápasníčky, bodovali už na viacerých prestížnych turnajoch a majstrovstvách. Do Záhrebu cestovali so slovenskou výpravou autobusom a po povinnom vážení ich čakali zápasy v štýle Kick Light a Light Contact, všetky tri v inej váhovej kategórii. Zápasy v štýle Light Contact im tentoraz akosi nevyšli a umiestnenie a medaila v niektorom prípade ušli iba o chlp, ako sa hovorí.

Napriek tvrdej príprave sa večer pred zápasmi do cesty priplietli aj zvýšené teploty a dievčatá museli v týždňoch pred súťažou zápasiť aj s prechladnutím a chrípkou. O to sú tieto výhry cennejšie. A ako popísali svoje pocity a dojmy mladé TITANSky?

Sophia: Veľmi sa teším z výhry a pekných trofejí. To, že som prehrala beriem s rezervou, je to motivácia do budúcnosti. Spolu s výhrami ma aj prehry motivujú k tomu, aby som sa zlepšovala a chcela na sebe zapracovať.   

Samira: Najlepší je ten pocit výhry, kvôli tomu sa to oplatí. To, že som prehrala, ma prekvapilo, lebo ja som so zápasom spokojná bola a bola som si istá, že vyhrám. Prehry však už beriem „športovo“, bez nich ani tie výhry nemajú tú pravú chuť. A ako hovorím, kvôli tým výhram sa oplatí každá drina.

Julcsi: Bolo zaujímavé vidieť úplných začiatočníkov, ako prišli a zvíťazili. Pripomenulo mi to aj moje začiatky, keď som sa na svojej prvej súťaži stala majsterkou Slovenska. Pri takýchto výhrach si to pripomínam a toto ma poháňa aj do budúcna. Chcem vyhrávať, lebo ten pocit víťaza je to, kvôli čomu sa to oplatí a ktorý je aj zadosťučinením za tvrdú prácu.

Dievčatá sú vďačné svojmu trénerovi Ferdinandovi „Nándimu“ Kočišovi, ktorý s nimi tentoraz necestoval ale spolu s ním prípravu zvládli a ako to ukazuje aj krásny výsledok, príprava v šk KALOKAGATHIA sa vydarila. Medaila a pohár už má svoje miesto u každej z nich, medzi ostatnými trofejami v ich súkromnej, čoraz väčšej zbierke.

Už najbližší víkend čaká naše kickboxerky 1. kolo Open Ligy v Trnave, kde si v sobotu zmerajú sily s domácimi súpermi nielen ony, ale aj ostatní členovia výpravy TITANS. My držíme palce všetkým, aby sa vydarila nielen táto sezóna, ale aby si všetci splnili všetky svoje športové sny.





Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov