Príbeh pekárne p. Judity Gulyášovej zo Stredy nad Bodrogom je o veľkom sne, ktorý sa buduje ďalej…

Príbeh pekárne p. Judity Gulyášovej zo Stredy nad Bodrogom je o veľkom sne, ktorý sa buduje ďalej…

Navštívili sme pekáreň p. Gulyášovej, ktorá má podnikovú predajňu aj vo Veľkých Kapušanoch, na Sídl. LNT. Väčšina ľudí z nášho mesta, ale aj z okolitých obcí ju volá aj “pekáreň pri lekárni, pekáreň pri novinovom stánku, alebo pekáreň pri mestskom úrade”.

Z fotografie nám chýba tretia pani predavačka, pani Erika, ale zákazníci ju určite poznajú.

Pekáreň vlastní p. Judita Gulyásová zo Stredy nad Bodrogom a jej príbeh je viac, ako fascinujúci.

Ide o podnikovú predajňu, ktorá patrí do siete predajní, ktoré sú aj v Strede nad Bodrogom, v Kráľovskom Chlmci, v Trebišove, v Sečovciach, v Čiernej nad Tisou.

V pekárni sa už dnes pečie denne 7000 chlebíkov. Okrem chleba pečú žemle, rožky, koláče, sladké pečivo, pagáče, ale aj linecké pečivo, makové a orechové rožky a všetky ďalšie pekárenské výrobky.

Pečie sa podľa tradičných receptúr, ktoré sú zárukou kvality.

Nesmierne nás prekvapila čistota v pekárni, ktorá je na prvý pohľad absolútne nenápadná, ale keď vojdete, tak sa pred vami objaví obrovský priestor, ktorý zamestnáva 80 zamestnancov.

Priestory sú rozdelené na niekoľko častí. V niektorých sa pripravuje chlebík, v iných sa pečú rožky a žemle, v ďalších pagáče a sladké pečivo, v iných sa plní linecké pečivo.

Pekáreň má vlastnú baliareň, sklady, v ktorých sú suroviny skladované podľa prísnych noriem. Má aj obrovskú zásobáreň múky, obrovské mraziarenské boxy a pece.

Prečo mraziarenské boxy? Pretože čerstvosť je zárukou kvality a predtým, ako sa napríklad žemle, rožky upečú, tak sa tam na chvíľu vložia, zažijú tzv. šok a pečú sa tesne predtým, ako vodiči vyrážajú k zákazníkom, aby boli čerstvé.

Z pekárne v Strede nad Bodrogom denne vyráža niekoľko desiatok áut už v skorých ranných hodinách. Pekáreň vlastní 25 motorových vozidiel a majiteľka býva nad samotnou pekárňou.

Prečo to píšeme?

Pretože pekáreň je naozaj srdcovou záležitosťou majiteľky, pani Gulyášovej. Podnikať začala s manželom, ale ten pred 25. rokmi zomrel a ona sa musela rozhodnúť, či pokračovať, alebo sa vybrať inou cestou. Vybrala sa po ceste, na ktorú vstúpili niekedy dávno spoločne a odvtedy svoju pekáreň buduje, inovuje, rozširuje.

Všetky predajne sú vybavené v rovnakom duchu, čo je vlastne značka pekárne Gulyáš. Kdekoľvek do ktorejkoľvek vkročíte, vyzerá ako tá u nás, vo Veľkých Kapušanoch.

Pekáreň v Strede nad Bodrogom:

V tomto roku predstavili aj novinku.

Chlebík pšenično – ražný okrúhly získal Dekrét o udelení Značky kvality, 1. stupeň Ministerstva poľnohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky a čoskoro sa bude predávať aj u nás. 

Ďakujeme za možnosť, za inšpiratívny príbeh, za nádej, v duchu, že keď naozaj niečo chcete, tak sa to aj naozaj splní.

Redakcie vkport.sk, blahoželá k úspechom.

  

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov