Adriana Žillová je úspešná majiteľka Cestovnej agentúry Trip a veľmi obľúbená lektorka Helen Doron English, ktorá do Veľkých Kapušian priniesla niečo úplne nové, niečo úplne iné…

Adriana Žillová je úspešná majiteľka Cestovnej agentúry Trip a veľmi obľúbená lektorka Helen Doron English, ktorá do Veľkých Kapušian priniesla niečo úplne nové, niečo úplne iné, čo sa teší veľkej obľube medzi deťmi aj rodičmi. 

Adriana vedie cestovnú kanceláriu už 19 rokov a teda v roku 2024 bude oslavovať okrúhle, 20. výročie jej založenia. Už teraz vie, aké prekvapenia pre klientov chystá a my vám medzi prvými oznamujeme, že to nebude iba oslava výročia, ale aj nové priestory, do ktorých sa cestovná kancelária presťahuje. Jej nové sídlo bude na ul. Záhradnej vo Veľkých Kapušanoch. 

“Mať, teda vlastniť a riadiť vlastnú cestovnú agentúru, ale hlavne robiť to zo srdiečka a pre ľudí v našom meste a okolí, bolo mojím najväčším snom, ktorý sa mi aj splnil a za čo som veľmi vďačná. Práca v cestovnom ruchu je to, čo ma baví a dennodenne napĺňa. Vďaka mojej práci som spoznala mnoho nových destinácií, ako Tunisko, Djerbu, Maroko, Kapverdy, Omán, Senegal a verím, že mnoho ďalších ešte len spoznám,” hovorí Adriana hneď v úvode nášho rozhovoru.

Ako a kedy sa stalo, že sa majiteľka cestovnej agentúry Trip rozhodla, že chce učiť deti angličtinu?

Stalo sa to pred štyrmi rokmi, keď som mala za sebou 15 rokov v cestovnom ruchu a zistenie, že mi niečo chýba. Nedokážem to presne vysvetliť, len som cítila, že potrebujem zmenu. Nakoľko cestovka je moja srdcovka, ktorej by som sa nikdy nechcela vzdať, ale práca v cestovnej agentúre je sezónna záležitosť, tak som hľadala čo také by ma napĺňalo a zároveň môj nevyužitý čas, vypĺňalo. A pretože už v tej dobe som vozila svoje dieťa na Helen Doron English lekcie do Michaloviec, a angličtinu som mala vyštudovanú, bolo rozhodnuté.

Čo ste museli absolvovať, aby ste mohli vyučovať anglický jazyk podľa Helen Doron?

Aby som sa stala lektorkou Helen Doron English musela som absolvovať intenzívne školenie pre učiteľov, kde som získala medzinárodný učiteľský certifikát Helen Doron English.

Čo znamená vyučovať angličtinu pre deti podľa Heren Doron? Čím sa líši od bežných jazykových kurzov?

Metodológia Helen Doron je úplne odlišná, ako všetky ostatné jazykové kurzy angličtiny pre deti. Je to učenie angličtiny hrou. Je plná zábavy, hudby a tanca. Kurzy prebiehajú v malých skupinkách, v priateľskom prostredí.

V rámci výučby sa využívajú rôzne hry, príbehy, veľa pohybu a kreatívnej tvorby a pravidelné počúvanie originálnych piesní robí metodológiu Helen Doron jedinečnou. Tá metodológia je naozaj tak dobre prepracovaná, že podľa mňa, pri rozhodovaní či dať svoje dieťa na Helen Doron English určite nie je NIE, je len ÁNO…

Prebehli už ukážkové hodiny a keď nie, kedy budú. Aký je postup, keď chcú rodičia prihlásiť deti do jazykovej školy, kde ich môžu prihlásiť a aké materiálno – technické vybavenie je potrebné?

Ukážkové hodiny, ktoré sú samozrejme ZDARMA sú plánované od 04. do 07.
septembra v našich NOVÝCH priestoroch na ul. Záhradnej 490 vo Veľkých
Kapušanoch a následne od 11.09.2023 mám v pláne začať s lekciami.

Rodičia môžu svoje detičky prihlásiť na UKÁŽKOVÚ HODINU na tel. č. 0908 512 082, alebo mailom: velkekapusany@helendoron.sk

Od septembra začínate s deťmi s programom, ktorý sa volá JUMP WITH JOEY. Pre koho je program určený, v čom je iný, ako tie pred ním? Je počet detí v skupine limitovaný?

Kurz JUMP WITH JOEY prebieha v našom meste už 2 roky. Naše kurzy sú:
FUN WITH FLUPE pre detičky od 3 do 5 rokov
MORE FUN WITH FLUPE – čo je pokračujúci kurz
JUMP WITH JOEY pre deti od 6 do 8 rokov
MORE JUMP WITH JOEY – čo je pokračujúci kurz
ALPHABOAT pre deti od 9 do 11 rokov

Náš nový kurz je ALPHABOAT, ktorý je ideálny pre tretiakov, štvrtákov, ale aj piatakov. Počet detí v skupinách je limitovaný. Vytvárame malé skupinky, od 4 do 8 detí.

Prečo sú deti z Helen Doron English od malička vo výhode?

Deti z Helen Doron English spolu s materinským jazykom začínajú spoznávať aj angličtinu, učia sa hrou a napodobňovaním – vďaka rytmu, melódií a množstvu pomôcok si skvelo pamätajú slovíčka a frázy, sú podporované k samostatnosti a zvedavosti.

Rodičia sú občas na svoje deti precitlivení. Predsa len nie každé dieťa je
rovnaké. Rozumiete si aj s nimi rovnako dobre, ako s deťmi?

Pri tejto otázke môžem hovoriť len za seba, ale za tie 4 roky si myslím, že vychádzam s rodičmi celkom dobre. Nakoľko pri tejto metóde je veľmi dôležité pasívne počúvanie CD-čiek aspoň 2x denne, to znamená nenútene, v pozadí, kedy sa dieťa hrá vo svojej izbičke s legom,
s bábikou alebo si maľuje…je potrebná kooperácia s rodičom, aby bol ochotný CD s nahrávkami dieťaťu púšťať.

Čo je na práci lektorky s deťmi najzábavnejšie? Na čo sa tešíte najviac a máte z niečoho obavy?

Helen Doron angličtina je pre mňa mojou druhou prácou snov, je to práca kde cítim, že to čo robím, zmysel má, takže sa skutočne teším na každú jednu lekciu. Na chvíľu sa opäť stávam aj ja dieťaťom, keď s mojimi HD English deťmi vydávame zvieracie zvuky, vrieskame, štvornožkujeme ako bábätká. Okrem lektorky som aj speváčkou, tanečníčkou, maliarkou, ale aj mnohonásobnou mamou.

Najviac sa teším na naše nové priestory doplnené o dvor – zatiaľ v štádiu zmien a úprav, ale do jari sa nám to dúfam podarí a tým pádom by sme mohli niektoré naše lekcie tráviť aj pod holým nebom. Mojim veľký snom sú Helen Doron English letné tábory, tak verím, že ďalšie leto sa môj sen stane skutočnosťou.

Najväčšie obavy mám asi z toho, že sa z centra mesta sťahujeme na okraj mesta, ale pevne verím, že v rámci mesta presun detí zvládne každý, komu na budúcnosti svojich detí záleží.

Máte nejaké prianie do nasledujúceho školského roka? Nielen pre deti, ale aj pre rodičov a všetkých učiteľov?

Moje najväčšie prianie je mať v kurzoch Helen Doron English ŠŤASTNÉ DETI, lebo ak sú šťastné ony, tak sú šťastní aj ich rodičia a učitelia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov