Zemplínske poľovnícke dni

Zemplínske poľovnícke dni sa konali v dňoch 14.-16. apríla v hoteli Družba v Michalovciach.

Organizátormi výstavy boli: Slovenská poľovnícka komora prostredníctvom Obvodných poľovníckych komôr Sobrance, Michalovce, Trebišov, Lesy Slovenskej republiky štátny podnik, organizačná zložka Vihorlat.

Poľovnícke trofeje vystavovali poľovnícke združenia, ktoré patria pod OPK Michalovce, Trebišov a Sobrance. 

Spoluorganizátorom Zemplínskych poľovníckych dní bol Okresný úrad Michalovce, pozemkový a lesný odbor.

“V rámci perfektne pripravenej chovateľskej prehliadky a veľkého množstva trofejí, boli vystavené aj súťažné kresby žiakov základných škôl na tému prírody a zveri. Súčasťou ZPD bol taktiež odborný seminár zameraný na elektronizáciu v poľovníctve – prezentácia aj našej knihy návštev poľovného revíru, využitia a práci v PolovState a účastníkom sme predstavili aj našu novú príručku Ako postupovať pri zrážkach s poľovnou zverou,” uviedla na sociálnej sieti Slovenská poľovnícka komora.

“Poľovníctvo nie je o tom, kto čo zastrelí, ale je o odbornosti, o profesionalite, o prístupe k prírode, k zveri a schopnosti odolať pokušeniu vystreliť na kapitálneho jedinca, keď ešte vekom nie je súci na odstrel,” prízvukoval v rámci výstavy poľovníckych trofejí, Slavomír Fedič, hospodár PO APD Malčice pre vkport.sk.

Fotogaléria vkport.sk

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov