♥️ pre Csonkavár.

♥️ pre Csonkavár. 

Medzibodrožie spojte sa pre Csonkavár. Kráľovský Chlmec, ♥️ Medzibodrožia ukážte svoje ♥️, nech to nie je prázdna fráza. Mať tak Vaše poklady u nás vo Veľkých Kapušanoch a v Použí.

Zbierka končí vo štvrtok  27. 10. 2022 o 17:04 hodine.

Link na zbierku, kde si viete pozrieť aj prispievateľov tu: https://www.startlab.sk/…/2825-hrad-csonkavar…/…

Ako prebieha archeologický výskum na hrade si môžete pozrieť na linku: Csonkavár | Facebook
 
Článok nie je výčitkou, ale prosbou na zmobilizovanie komunity Medzibodrožia.

Základný problém vidíme v tom, že nebolo nikoho, kto by Vás bol zmobilizoval a nie vo Vašej  neochote. My vo vkporte stále veríme v silu komunity a človečiny. Veríme a nie raz sme sa o tom presvedčili pri zbierkach, že človek je schopný aj malilinkým darom vytvoriť veľkú hodnotu, ak sa komunita spojí. 

Kiežby sme mali Vaše poklady u nás vo Veľkých Kapušanoch, alebo na Použí ( teda v okolitých obciach).

Keby sme mali Vašu zrúcaninu Csonkavár vo Veľkých Kapušanoch boli by sme na ňu veľmi pyšní a za 2 dni by sme sa spojili v meste a na okolí a už by bola zbierka naplnená. Chodili by sme na dobrovoľné brigády a pomáhali ako by sme len mohli.  Okrem toho máte kaštieľ, synagógu, idú sa robiť vykopávky z praveku….Máte to, čo my nemáme……Minulosť spojenú s budúcnosťou. Kráľovské mesto. Áno nedá sa Vám to odoprieť, iba tíško závidieť.   

Csonkavár.

Našiel sa v dobrom slova zmysle blázon, ktorý zrúcaninu odkúpil, aby ju mohol vykopať, oživiť. Tu zase niet čo závidieť ( skôr ľutovať), mohol si kúpiť niečo iné, spokojne si žiť a nie vyhrabať perlu okolia.

Aktívnu časť svojho života mohol tráviť oveľa príjemnejšie. Ale ruku na ♥️, presne takí ľudia sú prepotrební, tzv. obetaví v prospech spoločnosti. Dnes sa to už ,,nenosí,,, je to výsadou jednotlivcov. Tak mu pomôžte – pre Vás. 

Keby bola zrúcanina zostala v rukách štátu, za 50 rokov by bol na jej mieste iba prach. Alebo zopár tehál ako pamiatka. Prispievajú ľudia z rôznych kútov Slovenska a málo domácich. 

 

Každému sa žije ťažko, každému, ale keby ste sa boli v Medzibodroží spojili po 1 eur je to tam. Dokonca by to bol  ,,dal,,  Kráľovský Chlmec aj sám.

Teraz je to už  ale beh s časom.

Zbierka končí vo štvrtok  27. 10. 2022 o 17:04 hodine.  
 
Ešte stále nie je neskoro. Chýba 318 eur. Percentuálne chýba 8%.  
 
 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov