Prezident hasičského a záchranného zboru udelil medailu aj hasičom vo Veľkých Kapušanoch

Pri príležitosti osláv sv. Floriána – patróna hasičov udelil prezident hasičského a záchranného zboru plk. Ing. Pavol Mikulášek medaily za službu v Hasičskom a záchrannom zbore III. stupňa aj dvom hasičom z Veľkých Kapušian.

Ocenenie odovzdal Krajský riaditeľ HaZZ plk. Ing. Jozef Fedorčák. Návrhy predkladal kpt. Ing. Štefan Uszkay, veliteľ stanice. 

Vyznamenaní a ocenení boli npráp. Pavol Sabo a npráp. Zoltán Hack.

Príslušník npráp. Pavol Sabo nastúpil na Okresné riaditeľstvo Hasičské a záchranného zboru v roku 2006 ako hasič. Na základe splnenia kvalifikačných predpokladov, získaných zručností a odborností a preukazovanej kvality plnenia služobných úloh bol 21.8.2007 vymenovaný na funkciu technik – strojník , ktorú vykonáva doposiaľ.

Príslušník pracuje nepretržite v Hasičskom a záchrannom zbore takmer 16 rokov počas ktorých využíval aj svoje dlhodobé praktické skúsenosti nadobudnuté v ZHÚ v SE a.s. – EVO Vojany. Patrí k tým najskúsenejším. Počas dlhoročnej služby získal viaceré odbornosti ako pilčický kurz, zdravotnícky kurz, viazač bremien a práca s vysokozdvižnou plošinou. Bol veľmi aktívny v hasičskom športe v ktorom reprezentoval niekoľko rokov Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach s vynikajúcimi výsledkami. Jeho svedomitý a dôsledný prístup k plneniu služobných povinností je príkladom pre mladších príslušníkov. Počas celej služby sa preukazoval veľmi dobrými praktickými skúsenosťami, mimoriadnou iniciatívou a kvalitným plnením služobných úloh.

Príslušník npráp. Zoltán Hack nastúpil na Okresné riaditeľstvo Hasičské a záchranného zboru 01.05.2003 ako hasič. Na základe splnenia kvalifikačných predpokladov, získaných zručností a odborností a preukazovanej kvality plnenia služobných úloh bol 01.11.2005 vymenovaný na funkciu technik – strojník , ktorú vykonáva doposiaľ.

Príslušník pracuje nepretržite v Hasičskom a záchrannom zbore takmer 19 rokov a patrí k najskúsenejším príslušníkom na Hasičskej stanici vo Veľkých Kapušanoch. Počas dlhoročnej služby získal viaceré odbornosti a to lezecký kurz, kurz vodcu malého plavidla, pilčický kurz, ktoré pri riadení zásahovej činnosti vždy plne využíval. Jeho svedomitý a dôsledný prístup k plneniu služobných povinností je príkladom pre mladších príslušníkov. Je spoľahlivý pri zabezpečovaní pohotovosti v prípade mimoriadnych udalostí. Počas celej služby sa preukazoval veľmi dobrými teoretickými znalosťami, praktickými skúsenosťami, mimoriadnou iniciatívou a kvalitným plnením služobných úloh. Medzi jeho kladné vlastnosti patrí hlavne ochota vykonávať činnosti v rámci svojho povolania aj mimo pracovného času.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov