Mali sme návštevu! Ešte v máji naše OZ vkport.sk, zareagovalo na výzvu Nadácie KSK…

Mali sme návštevu! Toto ak vyjde, tak to bude, ako včerajšie Samine zápasy. “Pecka!” Ešte v máji naše OZ vkport.sk, zareagovalo na výzvu KSK. Poslali sme žiadosť na KSK, pretože poznáme nielen Sami, ale aj Simi a aj ich ocka Števa. Dievčatá sú súdom zverené jemu a poznáme aj ich príbeh, ktorý tu určite nebudeme rozpisovať, pretože ide o niečo iné!
 
Nadácia KSK vo výzve, ktorú zverejnili, hľadalo deti, talentované a nadané, ktorým by mohli pomôcť rozvíjať sa a pracovať na sebe. V texte, ktorý zverejnil župan Rastislav Trnka, stálo: „Podpora od našej nadácie nebude finančná a jednorazová, ale hodnotová a kontinuálna. Napríklad, ak sa naša nadácia rozhodne podporiť mladý futbalový talent, dieťa nedostane peniaze do ruky. Pomôžeme mu podľa jeho potrieb – či už to budú tréningy, športová výbava, sústredenie alebo účasť na súťaži. Cestu našich detí budeme sledovať a budeme stáť pri nich, keď to budú potrebovať. Niekedy stačí málo – zabezpečiť školské pomôcky, učebnice, jazykové kurzy, exkurziu alebo vzdelávací pobyt, športový či umelecký krúžok a pomôcky naň, športové sústredenie, zaplatiť štartovné na súťaži či pobytový tábor. Pre polosiroty, deti z neúplných alebo ďalších rodín v tiesni sú to veľké veci. Ľudia z môjho tímu už aktívne hľadajú anonymné rodiny so šikovnými deťmi, ktorým sa zíde pomoc. Zatiaľ máme v databáze približne 100 detí.“
 
My sme žiadosť poslali, pre Samiru a priznáme sa, už sme ani neverili. Ale, mobil zazvonil a ozvali sa nám dámy z nadácie KSK. Dnes boli vo Veľkých Kapušanoch. A stretli sa aj o Sami:-)
Tak držte palce! ?
 
p.s. my sme vtedy výzvu zdieľali aj na našej stránke s tým, že ak viete o niekom, dajte vedieť. Nemali sme ale žiadny tip. Tak sme si vybrali Sami a toto je také prekvapenie od nás:-)Netušili o ničom…
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov