Könyváradat érkezett a nagykaposi Könyvespolc-házikóba

A nagykaposi Könyvespolc-házikó egy sikersztori.
2021 márciusában, a könyv hónapjában, nyílott meg az ingyenes könyvcsere program házikója, amely azóta is nagyon népszerű, forgalmas és ahol  az ember nem csak otthagyhatja a már elolvasott, vagy helyet foglaló könyveit, hanem ahol cserébe igazi kincseket találhat és vihet az itt leadott könyvei helyett. Olyan köteteket, amiket már rég szeretett volna megszerezni, de már nem kaphatóak, amelyek véletlenül bukkanak fel mint irodalmi igazgyöngyök. Vannak itt teljesen modern, új könyvek, klasszikusok, ismert, híres darabok, vagy ritkaságok. Irodalmi művek, amelyekkel a helyi és környékbeli lakosok művelődnek, töltik szabadidejüket, gazdagítják nemcsak szókincsüket, de képzeleterejüket is, fejlesztik memóriájukat és analitikus gondolkodásukat, relaxálnak… És még sorolhatnánk. Mert igen, a könyvek és az olvasás ennyi mindenre képes! 
És a Könyvespolc-házikóban mindezeket a csodákat megtalálhatjuk.

Nemsokkal a megnyitás után, köszönhetően a VKPORT-on folyamatosan zajló népszerűsítésének és a Tomojka házaspárnak, akik a regionális műsor televíziós programjába készítettek riportot, figyelt fel erre a csodaházikóra Ádám Zsófi.
Zsófi Perbenyikből származik és Budapesten tanul, ahol tanulmányai közben egy nagyszerű munkahelyet is talált magának az Oskola antikváriumban. Miután megemlítette a nagykaposi Könyvespolcot az antikvárium tulajdonosának Nitsovits Ivánnak, nem is volt kérdés, hogy ők is küldenek – hoznak a könyvespolcokra olyan könyveket, amelyek mindenkit megszólítanak. Tegnap 2021 július 30.-án – péntek estefelé megérkezett egy furgon, amely telis-tele volt mindenféle kötetekkel. Ezeket az Oskola antikvárium rátermett csapata válogatta össze és 4-5 hónapon keresztül rakta félre a nagykaposiak számára. Nitsovits Iván és csapata – Kecskés Henrietta, Bodó Anna, Fenyvesi Valéria és az ötletgazda Ádám Zsófi választották ki azokat a kiadványokat, amelyek tegnap a városháza előtermében lettek ideiglenesen lepakolva, mivel ilyen temérdek könyv nem fért be a Könyvespolc-házikó polcaira. Városunk polgármestere azonnal felajánlotta a már tervben lévő ötlet “felgyorsított” megvalósítását – mégpedig egy, idővel talán két újabb könyvespolc-házikó megnyitását városunk más pontján.

 

Ez már előzőleg is tervben volt, mivel a könyvcserés házikó nagyon népszerű és sokan látogatják. Most majd a dolgok felgyorsulnak, és miután a nagykaposi Szabadidő központ munkatársai az új házikót is elkészítik, kifestik, ötletesen kidekorálják és polcai készen állnak majd a hatalmas adag könyv fogadására, a lelkes olvasók az Oskola antikvárium ajándékával is megismerkedhetnek.

Mi csak annyit tudunk hozzátenni – olvasni jó. A könyveken keresztül nyílik meg az a rengeteg változatos világ, amelybe olvasáskor belecsöppenhetünk, a könyveknek köszönhetjük tudásunkat, ismereteinket, műveltségünket. A könyvek hozzák el nekünk a tényeket, az elképzelt vagy valós eseményeket, adják meg sok-sok kérdésünkre a választ. És most még többet és változatasobbat olvashatunk az Oskola antikvárium ajándékának köszönhetően (járjanak utána: https://oskolaantikvarium.hu). És mi mindnyájan, kicsi – nagy – vagy régebben nagy “könyvmolyok” hálásak vagyunk ezért a lehetőségért. Köszönjük.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov