Exteriérovú prírodnú učebňu sme mali na MDD aj vo Veľkých Kapušanoch

Ing. Lucia Hanková a Ing. Matúš Hanko sú zamestnancami Lesy Slovenskej republiky v OZ Sobrance. Matúš je referentom poľovníctva a lesoturistiky, Lucia je referentkou pre plán, štatistiku a controlling. 

Lucia Hanková je aj mentorkou a spája učenie so zábavou tak, aby viedlo k spoznávaniu prírody. Venuje sa miestnej edukačnej architektúre, ktorá je orientovaná na proekologický obsah, vďaka ktorému si deti aj dospelí rozšíria svoje vedomosti z týchto oblastí. A osvoja rady, ako postupovať, aby naše každodenné aktivity pozitívne vplývali na životné prostredie. 

Exteriérovú prírodnú učebňu otvárali nedávno aj na Morskom oku. Podľa denníka Korzár pozostáva zo siedmich exteriérových edukačných hier, ktoré interaktívnou formou prezentujú informácie týkajúce sa života rastlín a živočíchov, doby rozkladu odpadov a zásady správania sa v lese. Súčasťou je aj päť edukačných lavičiek so stolmi.

“Vznik tohto ekoturistického projektu podporený prostredníctvom dotačnej schémy Košického samosprávneho kraja (KSK) v sume okolo 10 000 eur,” píše Korzár.

Postupným vzdelávaním chce KSK východniarov motivovať aj k vyššiemu záujmu o ochranu prírody. Župan Rastislav Trnka (nezávislý) verí, že rozširovanie služieb bude mať zároveň pozitívny vplyv na zvýšenie návštevnosti okresu Sobrance.

Foto: Facebook Rasťo Trnka

Všetko, s čím sa stretnete na Morskom oku pochádza z dielne Mentorshop Lucie Hankovej.

Fotky zdroj: dolnyzemplin.korzar.sme.sk

Pozvánka na prvý prázdninový víkend:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov