Cesty na juhovýchodnom Slovensku sa nasledujúcich desať rokov stavať nebudú

Harmonogram rozvoja cestnej premávky je diskriminačný, upozorňuje strana Aliancia, ktorá vznikla zoskupením troch najsilnejších maďarských strán na Slovensku. Spojením SMK, Most-Híd a Spolupatričnosť.

Vláda SR schválila dokument s výhľadom na najbližších desať rokov.

Tu sú úseky ciest, kde dôjde k výstavbe. Okrem ciest sa myslelo aj na pravidelnú obnovu mostov, ale nie na juhovýchodnom Slovensku.

Tento plán považuje strana Aliancia za diskriminačný, dokonca upozorňujú na to, že je mimoriadne arogantný.

Vyjadrenie priniesol portál Felvidék. Zverejnili tlačovú správu s vyjadrením všetkých troch predsedov strán.

Fotó: Felvidék.ma, archív)

Plán, ktorý schválila vláda Eduarda Hegera, podľa Aliancie nezohľadňuje potreby najviac znevýhodnených regiónov. Predsedovia strán upozorňujú, že okresy s vysokou nezamestnanosťou v značne zaostávajúcich regiónoch nie sú schopné vymaniť sa zo situácie bez adekvátnej infraštruktúry, informuje portál Felvidek.  

Zdôrazňujú, že Aliancia považuje za neprijateľné, aby rozvoj infraštruktúry v južných a východných regiónoch, ktorý bol dlhé roky zanedbávaný, nebol zahrnutý do plánu rozvoja.

Zastavenie projektov, ktoré boli pripravované v predchádzajúcom volebnom období (R2, R7) je podľa Aliancie nielen nesprávne rozhodnutie, ale aj mimoriadne arogantné. Výstavba týchto úsekov by znamenala budúcnosť pre ľudí. Znížila by sa nezamestnanosť, zabránilo by sa zvýšenej emigrácii, informuje portál Felvidek.  

Vyjadrenia predsedov troch strán, ktoré tvoria Alianciu sú kritické

„Táto vláda urobí všetko, čo je v jej silách, aby sa na južnom Slovensku nestaval ani centimeter cesty,“ povedal László Sólymos. „Vláda skosila ďalší vývoj cesty R2, čo nie je pre nás veľkým prekvapením. Prekvapením nie je ani to, že do harmonogramu napriek verejnému prísľubu ministra dopravy nie je zahrnutý tunel v Jabloňove nad Turňou a priľahlý cestný úsek,“ uviedol predseda strany MOST-HÍD.

Predseda strany Spolupatričnosť, Szabolcs Mózes zdôraznil: „Požiadame občanov o mandát, aby sme po ďalších voľbách mohli tento zoznam roztrhať a prepísať. Južné Slovensko potrebuje vylepšenia.“

„Južné a východné Slovensko zostáva jedným z najviac znevýhodnených regiónov v krajine a súčasná vláda upúšťa od rozvoja týchto znevýhodnených oblastí tým, že zdržiava rozvoj ciest a železníc v týchto regiónoch,“ uviedol prezident MKP Krisztián Forró.

Základnou úlohou Aliancie bude prekonať tieto diskriminačné rozhodnutia a napraviť ich s ohľadom na rozvoj regiónov pri budúcom zostavení vlády.

 









 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov