S vďakou a úctou spomínajme na tých, ktorí sa v boji za slobodu jej samotnej nedožili. 8. máj – Deň víťazstva nad fašizmom

Pri pamätníku Padlých hrdinov Červenej armády sa predpoludním konala pietna spomienka na obete druhej svetovej vojny.

Pri príležitosti výročia Dňa víťazstva nad fašizmom sa pietnej spomienky zúčastnili primátor mesta Veľkých Kapušian, PaedDr. Peter Petrikán, zástupca primátora JUDr. Ferenc Boczán, členovia ZO KSS, občianskeho združenia Boh je láska a občania mesta, ktorí sa zišli a vzdali úctu obetiam druhej svetovej vojny.

Dňa 8. mája si pripomínajú výročie ukončenia druhej svetovej vojny v celej Európe. Deň víťazstva nad fašizmom je štátnym sviatkom Slovenskej republiky, pretože tento deň je dôležitý.

Vďaka všetkým, ktorí sa na oslobodení podieľali, bez akýchkoľvek nánosov súčasných poplatných ideológií. 

Tento deň nech je spomienkou na hrdinov, ktorí padli, na civilné obete, na vyvraždené aj vypálené dediny, na genocídy Rómov, Židov, Slovanov, zdravotne znevýhodnených a ďalších.

Bráňme mier, demokraciu a slobodu, nie je samozrejmosťou. Je to dôležitá úloha, pred ktorou stojí celá naša spoločnosť, vrátane nás všetkých v našom meste vo Veľkých Kapušanoch.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov