Hodina Zeme 27.3.2021 od 20:30 do 21:30

Do Hodiny Zeme sa tradične zapájajú mnohé veľké a známe mestá na celom svete, mnohé známe pamiatky a obrovské množstvo jednotlivcov. Tento rok však bude kvôli pandémii koronavírusovej infekcie Covid-19 iný. Hodina Zeme sa presunie na sociálne siete. 


Pripomeňte si chvíle s priateľmi v prírode

Tohtoročná Hodina Zeme sa kvôli celosvetovej pandémii nemôže odohrávať na námestiach, bude na sociálnych sieťach. Zapojte sa do výzvy Spolu v prírode, ktorú pripravilo WWF. V sobotu od rána zaplavíme sociálne siete fotkami toho, čo nám dnes najviac chýba. Vyzývame preto priateľov, kolegov, firmy i médiá, aby zverejnili na svojich profiloch na sociálnych sieťach fotografie, na ktorých sú spolu v prírode v období pred pandémiou. Pridajte hashtagy #MojaHodinaZeme a #spoluvprirode a vyzvite na to isté ďalších priateľov a kolegov.


Symbolicky vypnite svoje osvetlenie

Symbolické vypínanie svetiel na 1 hodinu, na Hodinu Zeme, v sobotu, 27. marca 2021, od 20:30 do 21:30, je poznávacím znakom celej kampane. Na 60 minút zhasnite osvetlenie vo svojej domácnosti.

Vypnutie osvetlenia je len symbolické, vyjadruje vieru v pozitívnu zmenu. Hodina Zeme však už nie je o jednej hodine ročne. Pomôcť našej planéte môžete vo svojom každodennom živote.


Urobte zmenu vo svojom každodennom živote

Hodina Zeme nie je len o zapojení sa na jednu hodinu v roku. Našej planéte môžete pomôcť vo svojom každodennom živote. Každý z nás ma silu urobiť zmenu a spolu sa naše činy zrátajú a dokážeme veľké veci.

Stačí zlepšiť niečo úplne jednoduché. Zhasnite za sebou svetlo v miestnosti, v ktorej sa nikto nenachádza, pokiaľ nemusíte, nechoďte autom, nasadnite na autobus, bicykel alebo sa prejdite pešo. Separujte odpad, šetrite vodou, nakupujte lokálne výrobky… Je skutočne veľmi veľa spôsobov, ako môžete pomôcť Zemi, stačí si len vybrať. Zmeňme spoločne klimatické zmeny.


Informujte o Hodine Zeme

Je mnoho spôsobov, ako môžete dať vedieť o Hodinu Zeme. Povedzte o nej svojim susedom, priateľom, známym, kolegom a iným pomocou emailov, bulletinov, letákov, na internete či webovej stránke. Vo svojej firme dajte vedieť aj svojim zamestnancom. Podporujte zamestnancov a kolegov a ich rodiny, aby sa zúčastnili Hodiny Zeme 28. marca. O Hodine Zeme dajte vedieť aj svojim partnerom, klientom, dodávateľom a zákazníkom.

 

Na Vaše webové stránky si môžete pridať odkaz alebo banner Hodiny Zeme, Hodinu Zeme môžete pridať aj do svojich katalógov a iných tlačených a emailových materiálov, ktoré zasielate svojim zákazníkom. Akciu môžete spropagovať aj plagátom vo firme, obchode, na nástenke – vo vašej spoločnosti či obci.

Podobným spôsobom môžu o Hodine Zeme informovať aj školy a univerzity u svojich študentov, kluby a spolky u svojich členov, hotely u svojich hostí či bary u zákazníkov.

Nezabudnite dať o Hodine Zeme vedieť aj svojim známym na sociálnych sieťach! Buďte hlasom našej planéty. Pripojte sa k Zemi #Connect2Earth.

hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/ako-sa-zapojit/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov