„Spoločne pre lepší internet”

9. februára sme oslávili 18. ročník Dňa bezpečného internetu. Prevenčný tím Mesta Veľké Kapušany, spadajúci pod odbor Mestskej polície v spolupráci s oddelením Podpora ochrany detí pred násilím, sekcie sociálnych vecí a rodiny, ústredia práce sociálnych vecí a rodiny Bratislava a záštitou NKS, ešte v októbri 2020 vyhlásil súťaž na tému Kyberšikana – sociálne siete. Čakali sme na vhodnú príležitosť, kedy sa nám podarí výstavu inštalovať a pozvať širokú verejnosť, ale tá stále kvôli opatreniam v súvislosti s pandémiou Covid 19 neprichádza a preto sme sa rozhodli, že všetky práce, ktoré nám boli doručené od žiakov ZŠ POH a ZŠ J. Erdélyiho s vyučovacím jazykom maďarským vystavíme vo vestibule Mestského úradu. Veľmi si vážime, že sa do súťaže zapojili aj žiaci ZŠ v Drahňove.

Výstavu si verejnosť bude môcť pozrieť počas testovania na MOM v Mestskom úrade. V priebehu nasledujúcich dní bude zvolaná 4. členná porota, ktorá vyberie výhercov. Ceny budú výhercom odovzdané preventistami Mestskej polície prostredníctvom výchovných poradcov jednotlivých škôl.

„Spoločne pre lepší internet “ je heslo, ktoré nabáda každého, aby sa pripojil a snažil sa čo najlepšie využiť potenciál internetu na zbližovanie ľudí, no zároveň, aby sa internet stal bezpečnejším a lepším miestom pre všetkých, najmä pre deti a mladých ľudí.

Od nástupu pandémie vzrástli aj obavy týkajúce sa počítačovej kriminality či ochrany súkromia, dezinformácií, nenávistných prejavov a tiež kyberšikany a preto, každý by mal technológie používať zodpovedne, s rešpektom, kriticky a kretívne.

Buďme láskaví, úctiví a rešpektujúci k ostatným aj v digitálnom prostredí. Hľadajme vždy to pozitívne a na záporné reakcie reagujme nahlásením nevhodného alebo nezákonného obsahu. Podporme deti, ale aj dospelých vo svojom okolí, k používaniu technológií zodpovedným spôsobom.

Nahlásiť nezákonný obsah alebo činnosť na internete, môžete na: https://stopline.sk/sk/nahlasovaci-formular/

Výstavu pripravili zamestnankyne Centra voľného času – Anita, Mirka a Zuzka.

Zdroj: www.vkapusany.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov