Komu pomôžeme zbierkou, ktorá bude prebiehať od 30.11.2020 do 04.12.2020

V predchádzajúcich príspevkoch sme vás informovali o tom, že od 30.11.2020 do 04.12.2020 v čase od 13:00 do 18:00 hod. každý pracovný deň, bude na mestskom úrade – prízemie, prebiehať dobročinná charitatívna zbierka.

Dobročinnú charitatívnu zbierku vyhlásilo naše Občianske združenie, ktoré je zaregistrované pod názvom Zodpovední občania mesta Veľké Kapušany, ale mnohí ho poznáte ako “vkport”.

Dobročinná charitatívna zbierka sa uskutoční v spolupráci s Centrom voľného času, pod záštitou primátora mesta Veľkých Kapušian, s podporou Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach.

Podporuje ju aj Rímskokatolícka farnosť sv. Šimona a Júdu vo Veľkých Kapušanoch.

Zbierať sa budú : šampóny, mydlá, sprchovacie gély, toaletný papier, zubné kefky, zubné pasty, dámske hygienické vložky, prášok na pranie, aviváž, hygienické vreckovky, servítky, leukoplast, obväz, vrecia na odpad
Iné veci : nové uteráky, utierky na riad, čistiace prostriedky, ale môžete aj školské potreby

Komu odovzdáme to, čo sa vyzbiera:

Na úvod sme si vytipovali tri rodiny. Sú to traja muži, ktorí sa sami starajú o svoje deti. Mám v hľadáčiku aj iných, ale koľkým budeme vedieť reálne pomôcť závisí od toho, koľko vecí sa nám podarí pozbierať. Zatiaľ sú to títo traja muži.

K.CH. – Príbeh tohto pána nám poslala Lucia z Veľkých Kapušian. K. vychováva svojho syna sám. Mama jeho syna už nežije. Chlapček je predškolák, do školy pôjde na budúci rok v septembri. K. pracuje, ale jeho príjem na udržanie všetkého, keďže nemá podporu od starých rodičov, ani nikoho z rodiny mnohokrát nestačí ani na prežitie od výplaty k výplate. Ide nám o chlapčeka. Aby sme mu vyčarili aspoň trochu šťastnejšie Vianoce, ako mal druhú polovicu tohto roku potom, ako mu mama zomrela.

A.M. – Žije so synom sám, ktorý je štvrták a považujú ho za obrovský futbalový talent. Zúčastnil sa aj kempu, ktorý mu zaplatili organizátori. Mal ponuky do Kisvárdy, Michaloviec, ale chce ostať a kopať za Veľké mesto. Situácia otca a syna sa zhoršila potom, ako zomreli starí rodičia. Ostali sami a myslím, že viac slov ani nie je potrebných.

Š. P. – Ďalší otec, ktorý má do starostlivosti zverené dve dcérky. Mama dievčat nepracuje, podľa toho čo vieme legálne a tak v podstate nemá žiadny príjem, aj keď pravda je údajne inde. Mesačne prispieva dievčatám 40 Eur. Nie osobitne, ale spolu. A aj keď je otec zamestnaný a robí čo môže, momentálne sa nachádzajú v ťažkej situácii a Vianoce prichádzajú.

Mnohí ste nám už avizovali, že sa zapojíte a sme veľmi vďační, v mene týchto rodín.

Samozrejme, pokiaľ to bude možné, podporíme aj iné rodiny a my veríme, aj na základe skúseností, ktoré máme z minulého roku, že po ukončení zbierky bude tých rodín, ktoré podporíme aj s vašou pomocou viac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov