“Charita je hlavnou cnosťou a najväčším putom, ktorým prichádza požehnanie k ľudstvu, a je to moc, ktorá spája ľudí a inšpiruje ich k ušľachtilým snahám. “Conrad Hilton

“Charita je hlavnou cnosťou a najväčším putom, ktorým prichádza požehnanie k ľudstvu, a je to moc, ktorá spája ľudí a inšpiruje ich k ušľachtilým snahám.“ Conrad Hilton

V mesiaci august 2020 naše Komunitné centrum Mesta Veľké Kapušany zorganizovalo CHARITATÍVNU ZBIERKU školských pomôcok s cieľom pomôcť deťom zo sociálne slabších, chudobných a marginalizovaných rodín.

Bolo pre nás príjemným prekvapením, že občania nášho mesta reagovali na túto výzvu ochotne a štedrým srdcom podporili tých najslabších a najzraniteľnejších nielen školskými potrebami, ale aj darovaním detského oblečenia, prezuviek a topánok.

Naše Komunitné centrum po starostlivom uvážení odovzdalo balíčky vyzbieraných školských pomôcok trom sociálne slabým rodinám v ktorých sa nachádzajú školopovinné deti.

Pomôckam sa potešili najviac naši školáci Jenifer, Danielka, Mark, Diana, Anita, Lívia, Koloman, Dávid, ďalej deti z Detského domova vo Veľkých Kapušanoch a detí z marginalizovanej komunity navštevujúce Spojenú Špeciálnu školu v meste.

“Sme veľmi radi, že ľudia v našom meste majú stále otvorené srdce pre druhých. Tak, ako doprajú a spravia všetko pre svoje deti, uvedomujú si, že mnoho detí nemá rodičov, alebo ich rodičia nemajú dostatok financií na ich štúdium či nákup školských potrieb a sú ochotní pomôcť im. Preto v mene všetkých zamestnancov Komunitného centra Mesta Veľké Kapušany a v mene obdarených chceme všetkým darcom vyjadriť jedno veľké ĎAKUJEM. Ďakujeme, že i v časoch, keď mnohé rodiny bojujú o svoje prežitie na rozbúrených vodách života a životných búrok, predsa majú cit pre pochopenie tých slabých a otvorené srdce dokorán pomôcť im. O každom jednom z vás, milí darcovia platia slová rakúskeho básnika Schaukala : „Najbohatší je ten človek, ktorý obohacuje druhých.“

Zamestnanci komunitného centra

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov