Úrad verejného zdravotníctva zmenil opatrenie k noseniu rúšok (www.webnoviny.sk)

Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) v piatok zmenil opatrenie k noseniu rúšok. 

Foto: ilustračné, www.gettyimages.com.

Zmeny opatrenia ÚVZ SR k noseniu rúšok budú platiť dva týždne od 2. septembra od 06:00 do 14. septembra do 18:00 hod.

Odporúčanie žiakom na prvom stupni

Výnimky z nosenia rúšok po novom pribudnú u žiakov prvého stupňa základnej školy v interiéri školy v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu a žiakov so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím. Informoval o tom v piatok hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas.

Zároveň sa vypúšťajú nasledovné výnimky z nosenia rúšok:

  • u pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,
  • žiakov základnej a strednej školy v interiéri školy v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,
  • osôb s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou,
  • osôb s kožnými ochoreniami tváre, u ktorých by nosenie rúška mohlo viesť k zhoršeniu stavu.

Niektoré výnimky zostávajú

V opatrení naďalej ostávajú nasledovné výnimky – deti do 3 rokov veku, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, vodiči verejnej dopravy, ktorí sú sami v uzavretej kabíne, žiaci pri konaní prijímacích skúšok, komisionálnych skúšok, jazykových skúšok, skúšok odbornej spôsobilosti na výkon povolania a pri ukončovaní výchovy a vzdelávania, poslucháči pri konaní štátnych jazykových skúšok, deti v interiéri materskej školy a jaslí, osoby pri výkone športu, fotografované osoby na čas nevyhnutný pre výkon procesu fotografovania, osoby nevesty a ženícha pri svadbe.

Tiež deti pristupujúce k prvému svätému prijímaniu, účinkujúci pri nakrúcaní audiovizuálneho diela alebo výrobe programu a výkonných umelcov pri podávaní umeleckého výkonu, osoby vo wellness a umelých kúpaliskách, účastníci zotavovacích podujatí pre deti a mládež, vrátane personálu, zamestnanci vykonávajúci prácu v spoločnom pracovnom priestore, ak sú od seba, alebo od iných osôb vzdialení minimálne 2 metre, alebo zamestnanec, ktorý sa nachádza na pracovisku sám.

zdroj: www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov