Futbalový kemp vo Veľkých Kapušanoch – tréningy, futbal, emócie…

Futbalový kemp vo Veľkých Kapušanoch skončil. Týždeň plný tréningov, futbalu a emócií zažilo 25 detí, ktoré sa od pondelka do piatku stretávali na futbalovom štadióne vo Veľkých Kapušanoch. Kemp navštevovali deti z Veľkých Kapušian, z okolitých obcí, ako napr. Vojany, Krišovská Liesková, Veľké Slemence, ale došli aj z ďalekého Liptovského Mikuláša.

Futbalový kemp organizovala športová spoločnosť UCM s.r.o / UCM – kids pod záštitou primátora mesta Veľké Kapušany Petra Petrikána a futbalistu Igora Žofčáka.

Futbal síce vždy bol, a stále je, dominantne mužským prostredím, no má významné miesto aj v živote mnohých žien a takou ženou je aj Michaela Ďubeková, ktorá vo futbalovom kempe zastupovala spoločnosť UCM s.r.o.

Michaela je manželka futbalistu a časť svojho života sa rozhodla venovať deťom a futbalu. Je matkou, ktorá chodí po tréningoch, zápasoch, ktorá žije vo futbalovom svete a bojuje za všetky deti, ktoré milujú tento šport. Špecializuje sa na deti z menších miest a obcí. Na deti, ktoré kopú loptu na školských ihriskách, alebo na ulici pred bytovkami.

Michaela Ďubeková vysvetlila, že na začiatku, keď vznikla myšlienka organizovať futbalové kempy, netušili do čoho idú. Motiváciou bolo odstrániť bariéru medzi veľkými mestami a malými obcami, nastoliť spravodlivosť pre všetky deti, ktoré milujú futbal, ale niektoré majú menšie šance sa ukázať a preraziť. Oslovila preto známych a kamarátov z futbalového prostredia a poprosila ich, aby podporili myšlienku futbalového kempu, do ktorého všetci vložili kúsok svojho srdca. Zdôraznila, že v prípade spoločnosti UCM s.r.o. nikdy nejde o peniaze a ak spoločnosť nejaké získa, vždy sa investujú ďalej v prospech všetkých detí.

Svedčí o tom aj fakt, že futbalového kempu sa okrem iných detí zúčastnili aj Dávid, Anita a Aurél, ktorým spoločnosť umožnila stráviť týždeň s futbalovými kamarátmi zadarmo.

Posledný deň futbalového kempu bol predsa len iný, ako všetky ostatné. Predpoludním prebiehal ešte tréning, ktorý opäť navštívil Igor Žofčák. Deti sa mu poďakovali a darovali loptu so svojimi podpismi. Poobede sa hral zápas s rodičmi, ktorý sledoval Braňo Sokoli a nasledovalo veľké zhodnotenie celého týždňa po ktorom si všetci prítomní spoločne pochutili na guláši.

Prítomní boli aj zástupcovia z futbalového klubu Kisvárda, s ktorými plánuje spoločnosť UCM spolupracovať. Existuje už vízia detskej futbalovej akadémie z dôvodu, aby sa aj Veľké Kapušany a okolie dali do pohybu, čaká sa na rokovania.

Počas celého týždňa mali deti možnosť trénovať pod vedením skúsených trénerov a každý deň mali možnosť stretnúť sa s inou osobnosťou z futbalového sveta – Martin Jakubko, Igor Žofčák, Otto Vašš, Jano Šafranko, Miroslav Tóth, začínali podobne ako oni. Nezabúdajú a preto futbalový kemp podporili.

Tréneri, Marián Juhas, Miroslav Tóth, Attila Horváth, Martin Bačo a kondičný tréner Lucia Lichardusová sa venovali deťom s trpezlivosťou a so záujmom. Každé jedno dieťa bolo rovnako dôležité, bez rozdielu.

„Trénovať deti, ako prezradila Michaela Ďubeková je omnoho náročnejšie, ako trénovať napríklad A mužstvo. Pri Á – čku máte k dispozícii celý realizačný tím – asistentov, kondičných trénerov, pri deťoch je najpodstatnejší tréner a ide nielen o fyzické trénovanie, ale aj mentálny koučing.“

Primátor mesta Peter Petrikán bol prítomný takmer každý deň a ako uviedla Michaela Ďubeková a bol nápomocný vo všetkom.

Ako hodnotí Peter Petrikán futbalový kemp?

„S výnimkou štvrtku som bol za deťmi a organizátormi každý deň. Som rád, že som mal možnosť podporiť futbalový kemp, ktorý bol pre deti. Sám som členom Komisie mládeže Výkonného výboru Oblastného futbalového zväzu v Michalovciach a považujem za dôležité, aby deti mali šancu presadiť sa aj v malých mestách a obciach a mali možnosť pestovať v sebe princíp férovej hry a ľudskosti už od malička. Nielen po futbalovej stránke, ale aj inak. Teší ma myšlienka detskej futbalovej akadémie v spolupráci s klubom Kisvárda, verím, že sa pretaví do reality a o pár rokov budú hráčmi A mužstva MFK Veľké Kapušany odchovanci z nášho mesta, ktorí budú reprezentovať vo futbale naše mesto s hrdosťou a so cťou a prinášať výborné výsledky.“

Súdržnosť a obetavá práca tých, ktorí futbal milujú, pomoc primátora mesta, ale aj všetkých ostatných priniesli deťom ozajstný futbalový zážitok na ktorý budú spomínať a kam sa určite budú chcieť po roku vrátiť.

Fotogaléria:

Športu zdar! Futbalu zvlášť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov