Vôňa knihy…. Rezervuj si svoju vôňu už dnes.

Tri nezabudnuteľné typické vône, ktoré ak nás niekde prekvapia, dokážu s nami urobiť čaro, ako je cestovanie v čase.  Vôňa čerstvo mletej kávy evokuje vôňu, keď sa mlela  priamo v predajni, vôňa zeme, keď vyprahnutá prijme prvé kvapky dažďa a vôňa kníh v knižnici.

Každý vníma, že v našom meste bude nová akcia : Burza kníh. Pre mladú generáciu možno nezaujímavá. Majú svoje e – knižky, fičia iným spôsobom.

Čo ostatní? 

Pamätáme si predinternetové časy. Keď sme hltali knihy. V čase ešte pred-pred sme si zase knižky vymieňali, nakoľko vychytávky ako Angelika, Večná Ambra a pod. boli nedostupné. Kolovali tie prvé povojnové výtlačky a boli sme schopní  čítať ich s baterkou pod paplónom, lebo nás  dráždilo čítať a čítať a pretože sa knižka musela posunúť ďalej  pre ďalšieho záujemcu.

Iste, neberieme čaro internetu, čo chceme, to hneď nájdeme, máme doslova pretlak informácií, ale aj spôsobuje  to, že ani netúžime čítať niečo iné.   Je to fakt.

Stačí ? Hľadieť na obrazovku. Prežívame silu myšlienok kníh tak, ako keď ju držíme v ruke, vnímame jej charakteristickú vôňu ?

Nestačí.  

Prečo si kúpiť knihu na Burze?

Knižky sú drahé, net zadarmo.Teda čítať e – knihy môžeme v cene, ktorú si zaplatíme  za internet.

Áno. Ale na Burze knižky nie sú drahé, doslova za babku. 

Čítanie kníh sa  dnes už ,,nenosí,,.

Vývoj spoločnosti prechádza rôznymi fázami. Niekde nastane útlm vecí, ktoré sa po rokoch vrátia naspať. Nebolo populárne ani pestovanie byliniek, dá sa povedať zaniklo a nastal boom. Dnes každý záhradkár má aspoň jednu bylinku v záhrade. A je veľa takých vecí. Ako napr.

Čo je dobré, musí sa zákonite  vrátiť. Aj dotyp po klasických knihách.

Prečo si rezervovať knihu ešte dnes?

  1. máš ešte z čoho si vyberať
  2. recenziu na knižku, či krátky obsah z nej si vieš vygoogliť
  3. samotný predaj naberie šmrc, rýchlejší spád, pretože knižiek sa pozbieralo ( a ešte sa stále zbiera) veľa 
  4. ak bude v lete veľmi teplo, hodí sa čítanie knihy niekde v chládku, ale aj na slniečku. Čas letí, po krátkom lete prídu dlhé jesenné večery a ešte dlhšie zimné, počas ktorých môžeš siahnuť po knižke, ktorú si kúpil na Burze
  5. kúpou knihy  z kategórie darovaných prispeješ do ďalšej fantastickej akcie  – informácie prinesieme cez víkend. 

Muži a kniha. 

Pravdou je, že muži čítajú oveľa menej. Ale! Čo tak prekvapiť svoju polovičku, dcéru, mamu, starú mamu? Potešili by sa. 

Čo dostaneš kúpou knihy na Burze?

Zážitok. Vôňu knihy. Dobrý pocit. Pomôžeš. 

Okrem toho: Knihy zlepšujú zdravie, zbystria myseľ a urobia z vás lepšieho človeka.

Podľa umeniekreativity : Budeš mať bystrejšiu myseľ. Budeš viac kreatívny. Poznanie je moc.  Rozšíriš si slovnú zásobu. Porazíš stres. Získaš silnejšie analytické a kritické myslenie a zlepšíš sústredenie.

Je tých dôvodov viac než dosť?  

Tak sa naučme nanovo čítať knihy, rezervujme si svoju knihu a celkom isto iste príďte na Burzu kníh. Dátum jej konania prinesie čoskoro. 

ZOZNAM KNÍH, ktoré si budete môcť zakúpiť na BURZE KNÍH

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov