Vkport.sk si za svoju autenticitu zvolil pozitivitu (názorový článok)

Poznáte tento príbeh?

Starý Indián z kmeňa Cherokee predáva svojmu vnukovi životnú múdrosť :

„Neustále vo mne prebieha boj,“ hovorí chlapcovi. „Je to neľútostný boj medzi dvoma vlkmi. Prvý vlk je hnev, závisť, smútok, žiaľ, zlosť, klamstvo, chamtivosť, arogancia, sebaľútosť, pocit viny, podceňovanie, vyvyšovanie sa a ego.“

Potom pokračuje:

„Ten druhý je láska, radosť, mier, kľud, pokora, láskavosť, prajnosť, štedrosť, empatia, pravda, súcit, nádej a viera. Takýto boj prebieha neustále aj v tebe, aj v každom človeku.“

Vnuk sa na chvíľu zamyslí a potom sa spýta: „A ktorý z tých vlkov vyhrá?“

Starý Indián odpovie: „Ten, ktorého budeš kŕmiť.“

V minulosti mi táto múdrosť pomáhala dávať si pozor na to, kedy ma moja myseľ začína ovládať, kam a čomu dávam energiu, čo v sebe „kŕmim“, vyživujem a posilňujem, cez okuliare akej farby sa na veci pozerám.

Rovnako na tom bola aj naša redakcia vkport.sk. Prvý vlk – všetko dobré a krásne, do čoho sme sa zapojili, zorganizovali, urobili, pomohli a napríklad aj dúhy, ktoré ste nám posledný týždeň posielali. Všetko toto živilo prvého vlka a rástol a rastie ďalej.

Nie vždy je ale možné živiť prvého vlka. Občas sa ozýva aj vlk druhý. Nedovolím mu, aby sa kŕmil sám, dávame pozor na to, koľko skutočne potrebuje najesť. Keď je ale potrebné, tak ho pustíme, aby zabojoval tak, ako ste už tiež mali mnohokrát možnosť vidieť a čítať. Väčšinou bojoval proti ľudskej hlúposti, neodbornosti a túžbe po moci.

Vieme, že ten, kto bojuje s monštrami by si mal dať pozor na to, aby sa sám monštrom nestal a preto budeme objektívni aj naďalej a zároveň chceme prinášať menej negatívnych emócií, alebo priam žiadne a vyhľadávanie a podporovanie pozitívnych.

Nie hejty, ale lajky a nie lajky na hejty.

Chceme Vás poprosiť, aby ste sa nenechali stiahnuť negatívnymi emóciami a aby ste aj na sociálnych sieťach podporovali pozitívne správy.

Čo pozitívne nie je?

Pozitívnou správou určite nie je fotka z pohodlia domova hodená ako návnada, aby sa niekto mohol pozabávať z pohodlia svojho domu na komentároch a skrátiť si tým čas. Všetko sa dá stále vyriešiť, ak nechýba rozhľad, všeobecný prehľad o tom, AKO. Nenaleťte hejterom, ktorí si krátia čas šomraním a zábavou na iných. Zvyšuje to stres a zvýšenie stresu pôsobí na imunitný systém, ktorý slabne. Aspoň takto tvrdia vedci.  

Nakreslite radšej dúhu a pošlite nám ju.

Kým prejde tento čas, bude mnoho problémov, ktoré bude treba riešiť, ale nie výsmechom a žiadnou snahou riešiť situácie inak, ako hejtovaním na sociálnych sieťach, do ktorých sa necháte vtiahnuť.

Nezabudnite, vždy si môžete vybrať.

Stránku jednu, na ktorej sa dá rozvíjať, meniť, pozitívne ovplyvňovať iných, ponúkať im riešenia a iný pohľad na svet, alebo stránku druhú, ktorá sa stala stokou živiacou negativitu, zlo a neodbornosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov