COVID-19 – Zamyslenia študentov GVK – pre vkport.sk píše Nikoleta Pappová

Gymnázium Veľké Kapušany a náš portál vkport.sk začína nový projekt. Študenti GVK nám píšu zamyslenia na tému COVID 19. Ako prežívajú toto obdobie, čo odkazujú nám ostatným. Povzbudenia a krásne myšlienky.

Autorom druhého príspevku je Nikoletta Pappová, študentka GVK

Koronavírus. Momentálne je to asi jedno z najpoužívanejších slov, spolu so slovami karanténa, rúško či iné. Situáciu, ktorá nastala, nemohol nikto z nás očakávať. Platí ale, že všetko má svoju dobrú aj zlú stránku.

To, koľko nešťastia priniesla táto hrozba medzi ľudí, je nesprávne spochybňovať alebo zjednodušovať. Ale taktiež jej nemôžeme odoprieť zásluhu na tom, že zmenila vnímanie mnohých ľudí.

Možno si odteraz budeme viac vážiť slobodu, v akej sme doteraz žili. Budeme si viac užívať momenty, ktoré sme strávili spolu s ľuďmi, na ktorých nám záleží, bez strachu z nakazenia. Budeme oveľa šťastnejší, ak budeme môcť objať príbuzných či priateľov, budeme si viac chrániť našich blízkych. A snáď budeme vďačnejší za plné regály v obchodoch a budeme chápať aj dôležitosť hodnoty zdravia.

Zem, naša príroda. Je smutné, že je potrebné ľudí surovo zavrieť do domov a bytov na to, aby nevytvárali skládky, aby sa vyčistili vodné toky a nevytváral sa smog. Musí byť naozaj niekto zavretý aby bol iný slobodný?

Verím, že sme svoje hodnoty viacerí prehodnotili. Prajem si, aby sa ľudia nesťažovali na svoj život a prestali hyperbolizovať banality, ba naopak, vážili si každú jednu minútu svojho života strávenú v zdravom prostredí so svojimi blízkymi.

„Buďte zmenou, ktorú chcete vidieť vo svete.“ — Mahátma Gándhí

Nikoleta Pappová 1.A, Gymnázium-Gimnázium, Veľké Kapušany

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov