Reálne činy versus video z pohodlia domova (názorový článok)

Nemôžem inak a preto, ako slušne vychovanému človeku, ktorý vidí reálne činy na jednej strane a populistické reči poslanca mestského zastupiteľstva p. Balogha, ktoré sú bez konkrétnych činov na strane druhej, sa mi žiada :

Poďakovať sa za nasadenie v uplynulých dňoch príslušníkom Mestskej polície, MOPS, terénnym sociálnym pracovníkom, aj zamestnancom Mestského úradu na čele s primátorom mesta, ktorý svoj úrad na rozdiel od iných úradov nezatvoril a boli k dispozícii pre občanov nášho mesta.

Nič viac, nič menej…

Veľké Kapušany sú stále na tom z iných miest Slovenska najlepšie, čo znamená, že to, čo robili počas prvého týždňa zamestnanci MsÚ pre občanov nášho mesta, robili dobre. Najlepšie, ako mohli. Skutočne, reálne, bez fanfár a kriku. Pracovali ako mravce a tu sú výsledky :

Od 16. 3. 2020 do 22. 3. 2020 (za 1. týždeň) príslušníci Mestskej polície pre občanov Veľkých Kapušian boli k dispozícii takto :

1300 vybavených telefonických hovorov cez núdzovú linku Mestskej polície

1300 navštívených domácností

2500 rozdaných ochranných rúšok na tvár

16 navštívených osamelých seniorov z dôvodu poskytnutia informácií, kam sa môžu obrátiť, ak potrebujú pomoc  

6 preverených podnetov z dôvodu nedodržania karantény, ktoré boli konzultované s RÚVZ  v MI

5 odvozov pre seniorov z lekárskeho ošetrenia domov, aby sa nepohybovali po meste

Súčinnosť s Terénnymi sociálnymi pracovníkmi v prípade zabezpečenia nákupu potravín a liečiv pre osamelých seniorov, preventívne opatrenia pre občanov z MRK.

MOPS – zabezpečenie verejného poriadku na pošte pri vydávaní dávok

Od 23. 3. 2020 sú príslušníci Mestskej polície k dispozícii pre občanov Veľkých Kapušian aj naďalej. Požiadavky občanov Mesta Veľké Kapušany vybavujú priebežne. (zdroj : www.vkapusany.sk)

V piatok, v sobotu a v nedeľu sme tlieskali každému, kto ostal a bez ohľadu na situáciu pracoval.

Verím, že ste nezabudli, komu potlesk patril. Tým, ktorí s rúškami na tvárach boli v teréne od 16. marca a naďalej sú.

Patril tým, ktorí nepretržite pracovali. Nie ústami a doma v teple, bez rúška na tvári.  Ako človek, ktorý je obézny blahobytom a po týždni, keď sa už začne nudiť, tak niečo vymyslí. Vymyslí niečo, čo už je urobené a čo už má systém, natočí z nudy video a hodí na sociálnu sieť s imaginárnym pohárom koktejlu v ruke, vyvalený v imaginárnom lehátku sa vysmieva tým, ktorí už týždeň nosia rúška…

Koronavírus nám dáva školenie aj v tomto – odhaľuje nám tú najodpornejšiu tvár spoločnosti, jej parazitizmus, prospechárstvo, populizmus a absolútnu zbytočnosť niektorých.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov