ZŠ P.O.Hviezdoslava, nazreli sme…

OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

Postupová súťaž – Olympiáda v anglickom jazyku je vedomostná súťaž, ktorá je  organizovaná Slovenským inštitútom mládeže IUVENTA a metodicky je priamo riadená Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republikyOkrúhle, 30-te kolo tejto súťaže sa uskutočnilo 15.1. 2020 v Michalovciach. Našu školu  úspešne reprezentoval Filip PALKÓCI, žiak 8.A triedy, ktorý v silnej konkurencii žiakov zo všetkých základných škôl michalovského okresu obsadil veľmi pekné 5. miesto a iba desatiny bodov v jednotlivých častiach olympiády ho delili od žiakov s medailovými umiestneniami. Za zmienku stojí najmä fakt, že Filip súťažil v kategórii 1B, v ktorej si spolu zmerali sily žiaci 8. a 9. ročníka a Filip svojimi schopnosťami a vedomosťami z anglického jazyka predbehol mnohých deviatakov na tejto súťaži. Srdečne blahoželáme a želáme mnoho ďalších úspechov!

zdroj: https://zs-pohvk.edupage.org/

DEŇ ĽUDSKÝCH PRÁV

Dňa 30. 01. 2020 sa na našej škole rozoberala téma ľudských práv. Žiaci sa zúčastnili hudobno výchovného programu s názvom STOP ŠIKANE. Osvojovali si zručnosti ich veku primeraným spôsobom. Problematiku šikany a kyberšikany žiakom prvého stupňa vysvetľovali formou rozprávky o 3 kozliatkach a zlom vlkovi. Žiaci druhého stupňa mali možnosť počuť reálne príbehy zo života ich rovesníkov z celého sveta, prerozprávané účinkujúcimi. Na oddýchnutie a oddelenie jednotlivých blokov zapojili známe piesne.

Po návrate z výchovného koncertu sa v triedach ďalej venovalo danej téme. Žiaci si  pozreli videá  zobrazujúce situácie z reálneho života . Debatovali , rozoberali a vyjadrovali svoje názory a postrehy.

 Žiaci ročníkov 1.-4. sa zahrali aj  známu hru Activity so slovami, ktoré sa nejakým spôsobom vzťahujú k niektorému z ľudských  práv . Žiaci druhého stupňa pracovali aj na  dotazníkoch k danej téme.

zdroj: https://zs-pohvk.edupage.org/

Pavol Országh Hviezdoslav -výročie narodenia

Dňa 02. februára 2020 sme si pripomenuli  171. výročie narodenia najväčšieho slovenského básnika Pavla Országha Hviezdoslava, ktorého meno je čestným názvom našej školy. Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli formou rozhlasového okienka žiakom priblížiť viacero zaujímavostí zo života tejto významnej osobnosti Slovenska. Nasledujúci deň sme sa so skupinou žiakov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú recitačných súťaží vybrali položiť pamätný veniec k soche Pavla Országha Hviezdoslava, ktorá sa nachádza na sídl. P.O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch.

Šaliansky Maťko

Šaliansky Maťko – súťaž v prednese slovenských povestí, ktorej vyhlasovateľom je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu má na našej škole dlhodobú tradíciu. Aj v tomto školskom roku sa uskutočnil už jej 27. ročník. Talentovaní recitátori z jednotlivých tried sa zúčastnili na školskom kole, odkiaľ víťazi z jednotlivých kategórií reprezentovali našu školu na okresnom kole v Michalovciach.

Víťazi školského kola:

I. kategória –  Daniel Varga

II. kategória – Natália Onušková

III. kategória – Daniel Sunitra

V silnej konkurencii žiakov z celého okresu naši žiaci dosiahli vynikajúce umiestnenie:

1. miesto – Daniel Sunitra – postup na krajské kolo

2. miesto – Natália Onušková

zdroj: https://zs-pohvk.edupage.org/

Zdroj: zs-pohvk.edupage.org

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov