A nagykaposi magyar Óvoda élelmet gyűjtött az erdei állatok részére

A múlt heti gyűjtés eredménye.
Január utolsó iskolahetén a nagykaposi magyar Óvoda kicsinye és nagyja szorgos összefogásban élelmet gyűjtött az erdei állatok részére.
A központilag kiadott iskolai tanterv szerint január utolsó hetének terve az állatok védelméről szól. Így született az ötlet, hogy az óvoda területén elhelyezett gyűjtőzsákba a gyerekek az otthon megmaradt ételt, pékárut gyűjtsék. Mivel tárgyi feltételeink és közvetlen környezetünk lehetőségei adottak a téma feldolgozására, az óvoda területén elhelyezett gyűjtőzsákba összegyűlt temérdek pékáru mennyiséget a dobóruszkai mezőkön és erdőrészeken vadász barátunk és önkéntesei szétszórták a vadállománynak.
A téma feldolgozása a hét folyamán szervesen illeszkedett az óvoda alapprogramjába, hisz sok játékos tevékenység, mozgás és kommunikációs játékra is számtalan lehetőség nyílt.
Ezúton is köszönetemet fejezem ki mindazoknak, aki bekapcsolódtak bármilyen formában:
– az igazgatónőnek, szülőknek és nevelőknek akik lehetővé tették,
– a tanítónőknek, hogy hangsúlyozták,
– a pedellusnak és óvoda alkalmazottainak, akik vigyázták,
– vadászbarátunknak, aki elszállította és szétosztotta,
– a csicseri Hunčár ABC élelmiszerbolt alkalmazottainak,
– a nagykaposi Gulyás pékség tulajdonosának és alkalmazottainak,
– a vajáni alapiskola tanítóinak,
– mindazoknak, kik adakoztak, de nevüket szerénységük miatt nem sorolhatom fel,
– de elsősorban a gyerekeknek, akik példamutatóan gyűjtögettek abban az ártatlan és igaz hitben, hogy ez a cselekedet az éhező állatoknak a hideg télen életmentő.
Hiszem és vallom, hogy ez a szemléletünk nevelő módon tükrözi az állatok iránti szeretetünket, azok védelmének fontosságát és óvodánk környezettudatos magatartását.

Az óvoda fejlesztő pedagógusa, Kondor Szilvia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov