Prečo voliť do NRSR kandidátov, ktorých poznáme oj osobne? – Parlamentné voľby 2020

Voliť je naša občianska povinnosť. Ale! Nie je to iba povinnosť. Voliť je možnosť, ktorú nám ponúka demokracia a voliť je jedna z možností, ako niečo zmeniť. Je to akt, ktorým si vážime seba samých, ktorým dokážeme, že nám nie je ľahostajné to, v akej spoločnosti žijeme. Voliť je in. Ten, kto sa volieb nezúčastní, je ako človek, ktorý chce začať diétu vždy na ďalší deň. Pri voľbách ale neexituje ďalší deň. Žiadny iný deň neexistuje. 29.2.2020 je ten deň, kedy môžete cítiť, že žijete v demokratickom štáte, kedy môžete vyjadriť svoj názor, môžete vyjadriť svoju dôveru jednotlivým stranám a kandidátom a preto choďte voliť.

V sobotu, 29. 2. 2020 choďte voliť, ale voľte kandidátov, ktorých poznáte aj osobne a ktorým by ste zverili kľúče od bytu, domu a dôveru v starostlivosti o vlastnú záhradu. Voľte tak, aby ste sa nehanbili sami za seba pred demokraticky zmýšľajúcimi občanmi a voľte tých, za ktorých na rozdiel od mnohých krasorečníkov hovoria činy. Voľte tých, ktorých poznáte osobne a kedykoľvek ich môžete zastaviť a pýtať sa.

Prečo je dôležité, aby sme volili kandidátov z regiónu v ktorom žijeme, sme sa opýtali Miša Kaliňáka, experta na samosprávu a iniciátora petície za viac volebných obvodov.  

Prečo je dôležité voliť poslancov z regiónu?

Keď bude národná rada otvorená poslancom z regiónov, potom vieme, koho chceme zvoliť do parlamentu, vieme, kontrolovať jeho prácu a hlavne, môžeme svoje požiadavky tlmočiť konkrétnej osobe s priamym vzťahom k nášmu regiónu. Takto zvolený poslanec má silný mandát z regiónu a vie, že jeho práca už nie je o chuti straníckej centrály ale potrebe regiónu v ktorom aj on žije.

Čo si musí uvedomiť volič, ktorý ide voliť a sa rozhoduje medzi kandidátom, ktorého reálne pozná a má možnosť sa s ním osobne stretávať, alebo kandidátom, ktorého pozná len napr. televíznych obrazoviek?

Volič by si mal uvedomiť, že parlament je miestom v ktorom by mali byť ľudia, ktorí do kampane neprichádzajú s vyretušovaným mediálnym príbehom ale reálnymi výsledkami vo svojom regióne. Práve úspech a výsledky by mali byť dôležité na to, aby sme vedeli, kto má predpoklady na to, aby nás úspešne reprezentoval v parlamente.

Čo je hlavnou myšlienkou petície za viac volebných obvodov?

Hlavnou myšlienkou petície je zrušenie jedného volebného obvodu pre parlamentné voľby, ktorý doteraz spôsobuje to, že v národnej rade nás zastupujú poslanci, ktorí možno v živote neboli v našom regióne a poslanci, ktorí získali stovky krúžkov rozhodujú nie na základe toho, že sme si ich zvolili a poznáme, ale sa tam vyskytli vďaka dobrému miestu na kandidátke. preto je zrejmé, že viac ako svojmu regiónu sú zaviazaní tomu, kto ich umiestnil na dobré miesto kandidátnej listiny. Petícia za viac volebných obvodov tu

Dňa 10. januára 2020, kedy sme priniesli prvý článok s názvom Parlamentné voľby 2020 ostávalo do volieb 49 dní. Celý článok si môžete prečítať tu

Dňa 19. janurára 2020 sme sa v názorovbom článku s názvom Poďme voliť zaoberali tým, prečo je dôležité, aby sa občania vo Veľkých Kapušanoch volieb zúčastnili. Celý článok nájdete tu.

V nedeľu Vám predstavíme kandidátov do NRSR z Veľkých Kapušian a z nášho regiónu o ktorých vieme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov