Zážitok, alebo ako Kor-Zár vyrazil dych publika.

Deň pred 1.adventnou nedeľou sa nemohol niesť v lepšej réžií, ako sa niesol. Absolútne unikátne vystúpenie hudobnej skupiny Kor-Zár, prespievalo duše publika do radosti, do ukľudňujúcej atmosféry, do tranzu. 

Spievali žánre, ktoré sú  čoraz potrebnejšie, popri všetkých novodobých odtrhovačkách, aby človek precítil, čo  je to hudba, o čom svedčila aj prítomnosť mladej generácie, ktorá sa  veľmi ,,bavila,,.

Zhudobnená poézia vynikajúcich básnikov v hudobnom podaní poskytuje na ňu úplne iný pohľad a vybuduje iný vzťah a aj takýmto spôsobom sa toto bohatstvo zachováva a chráni a títo siedmi neskutoční hudobníci našli cestu, ako docieliť, aby si ju mladá generácia obľúbila.

Áno spievali. Aj mladí ľudia spievali s takou láskou a oddanosťou, že bola radosť na nich pozerať.

Nemajte pocit, že šlo o akýsi literárny večer. Poézia sa spieva u každého hudobníka ( viď. báseň Joža Urbana- Voda, čo ma drží nad vodou). Hrali sa rôzne žánre, nevynímajúc jazz, končiac vianočným popevkom. 

 30 ročnicu skupina oslavuje turné-m, z ktorého jedinou zastávkou na východnom Slovensku boli Veľké Kapušany.

Za toto privilégium jednoznačne môžeme ďakovať Viktorovi Krausovi reformovanému farárovi z Krišovskej Lieskovej. Časť skupiny zvykne u nich vystupovať v kostole. Ale vystupovala už aj u nás.

Z prvotných zakladateľov skupiny sú stále jej členmi Zsapka Zsolt a Zsapka Attila.

Ďakujeme za prekrásny zážitok. Prvé  čo nás napadlo, že sú skupinou, ktorá by mohla  v budúcnosti obohatiť aj  náš Lečofest.

Veľká škoda, že v publiku bolo viac ,,cezpoľných,, z okolitých obcí ,ako kapušančanov. 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov