Keď Dobrý jarmok má zaslúžene prívlastok DOBRÝ.

Zdroj: Inakobdareni.sk

„Nedokážeme pomôcť každému, ale každý môže pomôcť niekomu.“ J.Lennon

Čo je dobro? 

Dobro ste Vy. Vy všetci , ktorí sa zapájate do prebiehajúcich charitatívnych činností.

Otvárate svoje srdcia, čo si možno ani neuvedomujete, ale my to silno vnímame.

Pri prvej darkyni nám vošli slzy do očí. Odhodlanie, tie žiariace oči, to presvedčenie nám vyrazilo odych. Nestačili sme sa z toho spamätať a prichádzali ste ďalší, písali ste ďalší, telefonovali ste ďalší a tie isté ,,príznaky dobra” boli u každého z Vás. Ako pozitívna nákaza. 

Čo  už vieme?

1. Že netreba poľaviť. Ani Vy, ani my. Týmto tempom, zápalom, dobrými srdcami celkom určite budeme – budete vedieť pomôcť viacerým rodinám, než sme plánovali. A žijú ešte také rodiny v meste, na ktoré ste nás upozornili, alebo ktoré pokorne poprosili, aby sme aj im pomohli a tiež nám vohnali slzy do očí. Uvidíme po pár dňoch či nám náš tušák vychádza a ak áno predstavíme Vám aj ďalšie rodiny. Závisí od Vás, jedine od Vás, ako si charitu vezmete k srdcu.

2. Že vianočné darčeky už dávno stratili komerčné kúzlo. Cenia sa darčeky milé, malé, od srdca, ručne vyrábané, ktoré majú akýsi kúzelný nádych, fluidum, viažuce sa  na obdarovaného, alebo na toho, kto obdarúva. Celé je to  o vzájomnom vnímaní sa. O človečine a preto si príďte tohtoročné  vianočné darčeky kúpiť k nám na Dobrý jarmok.

3. Ako a prečo?

Celkom určite  vnímate, že darcom môže byť každý jeden z Vás. Jeden  vyrába, robí, pečie. Nuž a druhý  si tie výrobky kúpi  za symbolické ceny.

Jeden vyrobí zo srdca, druhý kúpi od srdca. A výťažok poputuje deťom. 

Tieto výrobky, už dvakrát poznačené láskou a dobrom môžu získať tretiu pečať, môžu lásku a dobro ako posolstvo niesť ďalej  tým, že budú vianočným darčekom pre Vašich blízkych. Vnímate, koľko pozitívnej energie budú mať v sebe? Preto si príďte tohtoročné  vianočné darčeky kúpiť k nám na Dobrý jarmok.

4. Úžas. Vieme si pomôcť vzájomne aj iným spôsobom. 

Tak ako každá predchádzajúca akcia, aj táto nás spája. Učíme sa vzájomne od seba veľa dobrého. Získavame informácie o každom z nás. Zisťujeme,    vidíme, koľko šikovných ľudí žije v našom meste, kto čo vyrába.  A už vieme, že aj vzájomne sa vieme podporiť, nadviazať nové vzťahy.  Ako príklad uvediem: Potrebuješ ozdobenú fľašu? Ak náhodou zabudneš, ktorá baba ju vyrába, ozveš sa nám a my Vás spojíme. Budeš mať vhodnú dekoráciu, darček a výrobca si privyrobí. Naučíme sa jeden druhého podporovať. 

5. Príklad rodičov.

Ak chcete, aby si vaše deti všímali druhých ľudí a dokázali im pomôcť, bežte im vlastným príkladom. Jedno také pozitívne učenie sme zažili už v prvý deň u Slávky Abaháziovej, ktorá prišla so synom a syn niesol  tašku. Spoločne boli kúpiť, spoločne darovali na charitu. 

,,Ty len konaj dobro a dobro sa ti vráti.“ – Budha

Zdroje:

blog.postoj.sk

ahojmama.pravda.sk

najmama.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov