Matej Tóth v ZŠ P.O.Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch

“Atletika mi nevzala nič, naopak, dala mi všetko, čím som!”

(Matej Tóth, olympijský víťaz 2016)

O2 Športová akadémia Mateja Tótha funguje na celom Slovensku a ročne v nej trénuje takmer 2000 detí na celom Slovensku. Jednou z týchto škôl, kde tréningy prebiehajú je aj Základná škola P.O.Hviezdoslava.

Projekt akadémie olympijského víťaza nie je súčasťou žiadneho športového zväzu, pretože dáva deťom všeobecnú športovú prípravu, ktorá je nevyhnutná pre akúkoľvek športovú špecializáciu. Akadémia teda nemá žiadne systematické financovanie zo strany štátu.

V Základnej škole P.O.Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch môže Akadémia Mateja Tótha fungovať vďaka finančnej podpore Mesta Veľké Kapušany.

Na tréningoch pod vedením p. uč. Bača sa žiaci 2. 3. a 4. ročníka ZŠ P.O.Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch venujú všeobecnej pohybovej príprave, ktorá je potrebná pre každý šport, žiaci sa pripravujú na športové výkony, učia sa správne vykonávať pohyb takým spôsobom, aby každý jeden tréning bol plný radosti a hier. 

Tréningy v akadémii prebiehajú počas celého školského roka. 

Tréningový proces, ako uvádza Matej Tóth vychádza z vlastnej metodiky, kombinuje metódy zo športového tréningu, ale aj vývojovej kineziológie a venuje sa aj psychologickej príprave malých športovcov. Podľa Mateja Tótha, práve vďaka týmto trom základom, na ktorých stojí tréningový proces akadémie sa vyvíja celková osobnosť dieťaťa, aj po pohybovej, aj po mentálnej, ale aj po zdravotnej stránke.

Fotogaléria z oficiálnej webovej stránky mesta Veľké Kapušany www.vkapusany.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov