Obnova mestského parku vo Veľkých Kapušanoch pokračuje – zamestnanci mesta vysadili ďalšie stromy

Dňa 10. septembra 2019 pokračovala obnova mestského parku vo Veľkých Kapušanoch, kedy zamestnanci mesta Veľké Kapušany vysadili v mestskom parku ďalšie stromy, a vyčistili časť zámkovej dlažby.

Po ukončení výsadby v mestskom parku sa presunuli na ul. Hadabuda, kde tiež vysadili stromy pred predajňu Everland.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo tak radi chodíme na prechádzky tam, kde sú stromy?

Pretože stromy sú život, pretože zelená farba je farba nádeje a je v tom celom istá dávka alchýmie, pretože zelená čistí zelená osviežuje a zelená očisťuje.

Dnes už stromom pripisuje nadprirodzené vlastnosti len málokto, ale o ich význame pre životné prostredie niet žiadnych pochýb: stromy skrášľujú prostredie, filtrujú vzduch a čistia ho od škodlivín, znižujú výkyvy teplôt, pôsobia ako protihluková bariéra, vytvárajú kyslík, predstavujú posledné refúgiá prírody, vytvárajú úkryt pre užitočných živočíchov, pripomínajú históriu našich predkov.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, kto sadil stromy, ktoré sú v mestskom parku mesta Veľké Kapušany? Ktorí občania nášho mesta ich sadili pre nás, pre naše deti?

Vážme si prácu tých, ktorí ich vysadili v minulosti. Vážme si prácu tých, ktorí ich sadili 5. júna, aj tých, ktorí ich sadili v druhej etape výsadby a tých, ktorí ich pre budúce generácie vysadili dnes a nezabúdajme ani na to, čo nám stromy zadarmo poskytujú. Pristupujme k nim citlivo, zodpovedne a odborne, pretože vyrúbať strom trvá len niekoľko minút, ale než vyrastie nový, uplynie niekoľko desaťročí.

Fotogaléria z dnešnej výsadby stromov:

Vážme si stromy a to, čo nám zadarmo poskytujú, pristupujme k nim citlivo, zodpovedne a odborne, pretože vyrúbať strom trvá len niekoľko minút, ale než vyrastie nový, uplynie niekoľko desaťročí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov