Miestna občianska poriadková služba v meste Veľké Kapušany (vkapusany.sk – copus III/2019)

Od 1. júla 2019 realizuje mesto Veľké Kapušany projekt miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS), ktorá pracuje pod garanciou mestskej polície. Medzi hlavné úlohy MOPS patrí ochrana verejného poriadku, ochrana životného prostredia, ktorá spočíva hlavne v nahlasovaní čiernych skládok, ochrana súkromného a verejného majetku, ochrana detí a mládeže pred negatívnymi javmi, zabezpečenie bezpečného prechodu školopovinných detí cez cestu, dohľad nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky, predovšetkým v súvislosti s pohybom po komunikácii a prechodom cez cestu.

Zdroj: COPUS III/2019

V rámci projektu mesto zamestnalo 8 osôb na dobu 2. rokov, ktoré svoju činnosť vykonávajú v koordinácii a pod dohľadom mestských policajtov. Všetci pracovníci boli preškolení vo Miestna občianska poriadková služba v meste Veľké Kapušany vymedzenom rozsahu hlavne z oblasti trestného práva, zákona o priestupkoch a zákona o cestnej premávke.

Zamestnanci MOPS sú vybavení reflexnou vestou s označením „Miestna občianska poriadková služba“, na ktorej majú pripnutý preukaz člena MOPS.

Zdroj: vkapusany.sk COPUS III/2019

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov