Cez víkend žiaril na hrudi Gretky erb nášho mesta. Ródeo Muráň spoznalo Veľké Kapušany a bojovníčku Gretku.

Slávnostný otvárací ceremoniál

V sobotu som sa s dvojicou Greta Dillhöfer a Jazzy zúčastnila  ako podkoniar najstaršieho ródea nielen na Slovensku, ale v celej strednej Európe, v Mekke ródeií na lúkach pri Muránskej Lehote.

Kapušianska dvojica mala aj česť otvárať ródeo:

Pretekárska dvojica opäť excelovala  v 1 divízií vo westernovej disciplíne barell racing a priniesli domov krásne 2 miesto s neuveriteľným časom 16: 18 sekúnd.

Zase rozhodli zlomky jedinej sekundy a každou sekundou horší povrch terénu.

Štartovali ako posledná dvojica v dažďom rozmočenom teréne (  viď správy Markíza, ich beh v závere reportáže).

http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/epizoda/23045-televizne-noviny/19-rodeo-v-dazdi?fbclid=IwAR3nxFVpgOqrE5pvwnKtLfyrZvZIuutqovY-4uw4aQqHhP99Zd9vfKdBVZY

Od šmykľavého blata sa Gretke vyšmykla noha zo strmeňa, ale ako správna bojovníčka a jedna z  favoritiek to dala aj bez ukotvenej nohy.

 

 

 

Druhé kolo, ako aj iné disciplíny boli následne pre veľmi zlé počasie zrušené.   

Muráň pre nás pripravil  počasie ako bič.

Kým zrána slniečko zabíjalo, poobede nám klopal na hlavu ľadovec, ale súťažiaci to brali s humorom a dobrou náladou.

Napriek tomu, že sme boli  úplne premočené od dažďa  a  špinavé  od blata,  vracali sme sa domov z  najlepšieho a najstaršieho ródea v Európe šťastné so vzácnou trofejou.

Do kvalifikácie na Majstrovstvá Slovenska dvojici chýba už iba jedna bezchybná jazda. Po kvalifikácií nám Gretka prisľúbila rozhovor o každodennej viacročnej drine svojho úspechu a o vízií mať okolie Kapušian ako miesto najmladších ródeí na Slovensku.

  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov