Ocenenie úspešných reprezentatov škôl mesta Veľké Kapušany za dosiahnuté výsledky v školskom roku – 2018/2019

Dňa 24. 06. 2019 sa na Mestskom úrade vo Veľkých Kapušanoch uskutočnilo slávnostné prijatie reprezentantov škôl mesta Veľké Kapušany za dosiahnuté výsledky v školskom roku 2018/2019.

foto zdroj: vkapusany.sk

Reprezentanti škôl – Základnej školy P.O.Hviezdoslava, Základnej školy J. Erdélyiho, Základnej umeleckej školy, Gymnázia a Strednej odbornej školy boli pozvaní do Siene slávy Mestského úradu, kde ich privítali a prijali primátor mesta Peter Petrikán, zástupca primátora Ferenc Boczán, Emese Szomráki, niektorí členovia komisie školstva, kultúry a mládeže, poslanci. Reprezentantov jednotlivých škôl sprevádzali riaditelia škôl, zástupcovia škôl, pedagógovia a rodičia.

Prítomných srdečne privítala Emese Szomráki a nasledoval slávnostný program Základnej umeleckej školy, kde so spevom vystúpili Kocsis Bettina a Sisi Šipošová a hudobná skupina Apeda.

Nasledoval príhovor primátora mesta a príhovor zástupcu primátora mesta Ferenca Boczána

Primátor mesta svoj slávnostný príhovor začal privítaním všetkých prítomných a prihovoril sa k žiakom. Vo svojom príhovore vyzdvihol, aké je dôležité žiť, aké je dôležité pocítiť úsmev, pozerať sa, ale aj vidieť, aké je dôležité byť svetlom, pestovať ľudskosť a aké je dôležité, aby bola škola miestom, kde je štúdium potešením. Poďakoval sa reprezentantom za vytrvalosť, disciplínu a zaželal im pevné zdravie, trpezlivosť, chuť a nadšenie vo všetkom, čo robia.

Príhovor zástupcu primátora odznel v maďarskom jazyku. V úvode slávnostného príhovoru vyjadril potešenie z toho, že sa Sieň slávy opäť zaplnila šikovnými žiakmi, pretože ako uviedol, nie je jednoduché byť úspešným a talentovaným. Poukázal na to, že žiak, ktorý je talentovaný je väčšinou živý a zvedavý na všetko a môže byť vnímaný nielen ako požehnanie, ale aj záťaž, pretože taký žiak je zvedavý, pýta sa a chce aj odpovede. Poukázal aj na to, že nie je ľahké byť talentovaným a úspešným, pretože úspech sa často snúbi so závisťou a že práve talentovaní a úspešní ľudia bývajú mnohokrát spoločnosťou vyselektovaní, pretože nie sú to ľudia priemerní. Žiakom vyjadril poďakovanie a zaželal im nádej v tej podobe, že ak sa im nedarí, aby sa nevzdávali, pretože ani ovocie na strome nezreje zo dňa na deň, potrebuje dozrieť, rovnako ako talent.

Po slávnostných príhovoroch boli žiakom škôl odovzdané Ďakovné listy za vzornú reprezentáciu mesta na súťažiach. Počas odovzdávania boli vymenované súťaže v ktorých reprezentovali mesto a ktorý pedagóg ich pripravoval.

Fotky zo slávnostného odovzdávania ďakovných listov – tu

Po ukončení slávnostnej časti pokračovala slávnosť na slávnostnej recepcii, počas ktorej mali žiaci možnosť sa neformálne porozprávať s vedením mesta, ale aj prítomnými poslancami, pedagógmi a aj medzi sebou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov