Mestská polícia Veľké Kapušany aktívne – mesiac jún 2019 (vkapusany.sk)

Dňa 13. júna 2019 – Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce, odbor sociálnych vecí a rodiny v súvislosti s implementáciou Národného projektu Podpora ochrany detí pred násilím a plnením cieľov Národnej stratégie na ochranu detí pred násilím organizovalo multidisciplinárne vzdelávanie, ktorého programom bolo  Práca s (problémovou) rodinou. Prednáška prebiehala od 08:00 do 15:00 hod. Prednášku viedla doc. ThDr. Mgr. Slávka Karkošoková, Cieľom projektu, ktorého koordinátorom je PhDr. Rastislav Barkasi je spojiť inštitúcie, ktoré môžu byť podporou pri prevencii a z toho dôvodu sa z Veľkých Kapušian prednášky zúčastnili príslušníci Mestskej polície Mgr. Gabriela Fedičová , Štefan Pasztirák a PaedDr. Silvia Pappová zo Základnej školy P. O. Hviezdoslava a Ing. Beáta Mihóková zo Strednej odbornej školy.

Dňa 18. júna 2019 so začiatkom o 8:00 hod. sa uskutočnila prednáška na SoŠ. Prednáška bola zameraná na dodržiavanie Všeobecne záväzných nariadení mesta Veľké Kapušany a na informácie, ktoré sa týkali podmienok cestovania do zahraničia – odporúčania MZV SR pri cestách do zahraničia, užitočné rady pri cestách, ale aj počas pobytu v zahraničí, kde hľadať v zahraničí pomoc, čo môže zastupiteľský úrad alebo generálny konzulát urobiť a čo nemôže a priblížili si postup registrácie pobytu v zahraničí, ak sa osoba plánuje zdržať v danej krajine viac ako tri mesiace.

Dňa 20. júna 2019 so začiatkom o 08:00 hod. sa uskutočnili prednášky na Základnej škole P. O. Hviezdoslava. Prednášky pre 5. a 6. ročník boli zamerané na Bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a viedol ich príslušník MsP Štefan Pasztirák, prednášky pre 7., 8. a 9. ročník boli zamerané na tému Šikanovanie – správaj sa normálne. Prednášky sa zúčastnil aj PhDr. Rastislav Barkasi, koordinátor projektu #TýkaSaMaTo – detstvo bez násilia. Kampaň má významný dosah na národnej, ako aj regionálnej úrovni a v meste Veľké Kapušany sú do nej zapojení – Základná škola P.O.Hviezdoslava, Základná škola J. Erdélyiho, Gymnázium, Stredná odborná škola, Centrum voľného času, športový klub Kalokagathia a mestská polícia.

Kampaň sa ukončením školského roku nekončí. Prednášky počas letných prázdnin sú naplánované v Centre voľného času, navštíviť priestory MsP sa chystajú žiaci 2.A triedy s p. učiteľkou Zuzkou zo ZŠ P. O. Hviezdoslava a v septembri pokračuje vzdelávanie prevenčného tímu, ďalšie prednášky pre deti, aj iné aktivity v spolupráci s koordinátorom projektu detstvo bez násilia PhDr. Rastislavom Barkasim.

Heslom kampane je „Nenechajte detský hlas zaniknúť“, pretože násilie páchané na deťoch nie je rozprávka. Nehľadajte dievčatko ufúľané od popola s jednou sklenenou topánočkou a ani chlapca, ktorého do lesa vyhnal vlastný otec. Pozrite sa na skutočné deti, ktoré sú okolo vás. Váš sused, spolužiak, dievčatko v obchode…Týka sa každého z nás.

Zdroj: vkapusany.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov