Nové smetné nádoby vyrobili zamestnanci mesta, čím ušetrili peniaze z finančného rozpočtu.

Všetci vieme, že čistota bez odpadových košov, alebo smetných nádob nejde. Podceňovať tento problém sa tiež nevyplatí a preto sa zamestnanci mesta, konkrétne Ing. Michal Santa z technických služieb rozhodol vziať tento problém do vlastných rúk, navrhol rôzne alternatívy smetných košov v 3D a svoje návrhy predstavil primátorovi mesta PaedDr. Petrovi Petrikánovi, ktorý bol nápadom nadšený.  

Okrem 3 D návrhu predstavil aj rozpočet na výrobu odpadkových košov, ktorý keď porovnali s trhovou cenou smetných košov, tak zistili, že smetné koše budú vyrobené za zlomok trhovej ceny.

Z nadšenia sa teda zrodil nápad, z nápadu 3D návrh a z návrhu nové smetné koše, ktoré vyrobili zamestnanci mesta – konkrétne úsek technických služieb, kde má svoju pracovnú čatu Ing. Michal Santa.

Veľké Kapušany tak majú od včera – 18. 06. 2019 – 11 kusov nových smetných nádob, ktoré boli rozmiestnené na sídl. P.O.Hviezdoslava a L.N.T a ktoré sa podarilo zamestnancom technických služieb, popri mnohých iných povinnostiach, ktoré majú, vyrobiť za jeden mesiac.

Je dôležité vedieť, že odpadkové koše na verejných priestranstvách si netreba zamieňať so zbernou nádobou, ktorú máme pri obytných blokoch a na dvoroch. Tieto smetné koše sú určené výlučne na drobný odpad tvorený okoloidúcimi návštevníkmi a verejnosťou.

Veríme, že sa vytvorili nové podmienky pre ešte lepšie udržiavanie čistoty pre našich občanov, ale aj návštevníkov našej obce, pretože len zodpovedným prístupom k prírode a nášmu okoliu sa priblížime o krôčik bližšie k štandardu čistej obce, ktorá je v mnohých štátoch Európy samozrejmosťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov