Zvýšenie povedomia a informovanosti o aktuálnom stave ohrozenia detí a mládeže v prepojení na drogovú problematiku v okrese Michalovce (vkapusany.sk)

Dňa 16. mája 2019 Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce v súvislosti s implementáciou Národného projektu Podpora ochrany detí pred násilím a plnení cieľov Národnej stratégie na ochranu detí pred násilím uskutočnilo besedu, ktorej sa zúčastnili aj príslušníci Mestskej polície vo Veľkých Kapušanoch Ing. Karin Katančíková a Štefan Pasztirák.

Cieľom bolo zvýšenie povedomia a informovanosti o aktuálnom stave ohrozenia detí a mládeže v prepojení na drogovú problematiku v okrese Michalovce. Potreba realizácie besedy vyplynula z informácií o šírení novej drogy medzi deťmi a mládežou na báze sušenej rastliny, ktorá je postriekaná syntetickou náhradou THC menom „Herba“.

Na besede si vymenili s prítomnými skúsenosti a poznatky súvisiace s riešenou problematikou, vyskúšali simulačné okuliare simulujúce opitosť a účinky drog, ktoré sú využívané napríklad policajným zborom na preventívne aktivity žiakov a mládeže. Tieto okuliare sa používajú v celých Spojených štátoch a v 76 krajinách na svete pri rôznych preventívnych aktivitách v školách, autoškolách a rôznych centrách.

Poznatky, ktoré príslušníci MsP nadobudli, budú môcť zúročiť pri ďalšej preventívnej činnosti zameranej na protidrogovú prevenciu v meste Veľké Kapušany.

Zdroj: vkapusany.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov