15. máj – Medzinárodný Deň rodiny, 25. mája 2019 – Deň rodiny a radosti organizovaný ZŠ POH Veľké Kapušany

Deň rodiny a radosti organizovaný 25. mája 2019 vo Veľkých Kapušanoch

Riaditeľstvo ZŠ P.O.Hviezdoslava srdečne pozýva žiakov i rodičov na Deň rodiny a radosti organizovaný 25. mája 2019.  Na školskom ihrisku od 9:00 – do 12:00 hodiny sa teší na stretnutie s vami Šmolko, Mickey Mouse a Šašo Jašo. Maľovanie na tvár, minidiscopárty, tradičné ľudové hry, veľa-veľa súťaží, radosti a veselosti.

Príďte sa zabaviť a potešiť.  Srdečne vás očakávame!

Ďakujem, s pozdravom, Mgr. Henrieta Bereščiková, riaditeľka školy   
                     
                   

Rodina je základom šťastia, pokoja a spokojnosti.

V každom veku. Rodina vytvára nenahraditeľnú a nezastupiteľnú citovú oporu a zázemie. Základ a centrum pozitívnych zážitkov a vnútorného pokoja. Rodina vytvára každému jej členovi duševnú, citovú a sociálnu podporu. Svet sa rýchlo mení. Úloha a význam rodiny zostáva. Mení sa spôsob života. Menia sa formy vzťahov. Rodinné väzby nie sú také silné a tesné ako v minulosti. Napriek tomu zostáva inštitút rodiny jedinečný a neprekonaný. Nikto nemôže nájsť prirodzenejšie zázemie ako je fungujúca a milujúca rodina.

Základom rodiny je dôvera.

Dôvera a pevné rodinné vzťahy nevznikajú samy od seba. Rodinné vzťahy treba trpezlivo a s láskou budovať, pestovať a rozvíjať.

Základným predpokladom šťastnej a milujúcej rodiny je čas a pozornosť.

Znamená to, venovať čas svojej rodine. Venovať jej svoju pozornosť. Rodina by mala mať prednosť pred ostatným.

Predpokladom šťastnej rodiny je pokojná a priateľská komunikácia.

Správna komunikácia vytvára pokojné priateľské prostredie, priestor na počúvanie, budovanie empatie a vyjadrenie názorov a túžob.

Rodina dáva  pocit bezpečia a opory.

Deťom poskytuje to najlepšie prostredie pre zdravú výchovu, šťastné a pokojné detstvo. Dieťa cíti pevnú, trvalú a láskyplnú starostlivosť svojich rodičov. Deti vyrastajú v atmosfére lásky a dôvery. Deti sa učia vzájomnej úcte, dôvere a pokojnej komunikácii. Získavajú pre svoj život správne a prirodzené sebavedomie a vnútornú rovnováhu. Sebavedomie sa začína v detstve. Správna výchova a pevné hlboké rodinné zázemie sú predpokladom pre spokojný a harmonický život v dospelosti.

Rodina je i vzájomné pochopenie, prejavy lásky a pozornosti.

Krásne zážitky a spoločné radostné chvíle. Pozitívne zážitky a radosť z úspechov. Spoločné ciele. A nielen ciele, ale i samotná cesta k cieľu je zdrojom radosti a pozitívnej energie.

Múdrosť muža a trpezlivosť ženy prináša mier do domu a šťastný život

                                                                                          Holandské príslovie

Zdroj: stromzdravia.sk

“Aby deti otca mali,  aby mali mamu…

Deň rodiny sa na Slovensku organizuje už jedenásty rok a bude prebiehať počas májových a júnových víkendov vo viac ako tridsiatich mestách a obciach Slovenska. Celoslovenskú oslavu rodiny koordinuje Fórum kresťanských inštitúcií, ktoré bolo iniciátorom a organizátorom prvého celoslovenského Dňa rodiny v Bratislave v roku 2009.

História celoslovenských osláv Medzinárodného dňa rodiny (15.máj) je spojená s rokom 2009, kedy sa 16. mája na bratislavskom Námestí SNP stretli rodiny z rôznych kútov Slovenska. Odvtedy sa rozšíril na celé územie Slovenska a organizuje sa ako celoslovensky koordinované regionálne podujatie. Zvolené motto: “Aby deti otca mali, aby mali mamu… príď to povedať nahlas!” deklaruje, že podujatie je vyjadrením podpory a oslavou prirodzenej rodiny založenej na manželstve jedného muža a jednej ženy, ktorí s láskou prijímajú deti ako dar.

Zdroj: denrodiny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov