Za Veľkými Kapušanmi ležali medzi odpadkami kusy uhynutej zveri

Páchateľovi hrozí pokuta až do 3 500 eur.

Ilustračné foto.(Zdroj: tasr)

Na pozemku bývalého poľnohospodárskeho podniku za Veľkými Kapušanmi vznikla nelegálna skládka.

Medzi odpadkami ležali zvyšky uhynutých zvierat, z ktorých sa šíril ostrý nepríjemný zápach. Informovala o tom viď video tu-  Televízia Joj.

 Aleš Novotný, riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Michalovciach potvrdil, že sa na mieste našlo viacero kusov diviačej a srnčej zveri, no aj jeden kus hovädzieho dobytka, ktoré boli staršieho dáta.

Boli roztrúsené po pozemku, ktorý sa už dlhší čas nepoužíva.

„Je to striktne zakázané a musí to ísť cestou kafilerického podniku, pretože tu hrozí vznik nákazy či už pre ľudí, alebo aj pre zvieratá,“ vysvetlil Novotný.
 

Majiteľa prezradila jalovica

Ani primátorovi mesta Petrovi Petrikánovi (nezávislý) sa stav na skládke nepáči:„Ak to boli poľovníci, tak ja by som im všetkým zobral licencie. Ak to boli pytliaci, tak, bohužiaľ, máme ich tu.“

Vďaka hlave jalovice, ktorá ležala medzi odpadkami, sa podarilo vypátrať jej majiteľa. Na jej uchu sa totiž nachádzalo identifikačné číslo.

Podľa Novotného bude voči páchateľovi začaté správne konanie.

Za takýto čin hrozí fyzickej osobe pokuta od 400 do 1 500 eur, v prípade právnickej osoby sa suma môže zvýšiť až na 3 500 eur.

O zvyšky uhynutých zvierat sa nakoniec postarala veterinárna správa v spolupráci s mestom, aby zabránili šíreniu nákazy.

„Zabezpečila sa kafilérna služba, ktorá zvyšky zvierat asanovala a odviezla do kafilerického podniku,” dodal Novotný.
 
           tvjoj.sk



 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov