11. apríl – Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?

Keď herečke Nadi Urbánkovej diagnostikovali rakovinu, vedela, že ju bude chcieť ovládnuť. Celý jej život, celú jej pozornosť, ale ona sa rozhodla, že to nedovolí a rozhodla sa vzdorovať myslením. Absolvovala náročnú liečbu, ale vďaka programu, ktorý si naordinovala vo svojej hlave bol jej život aj napriek zlým vyhliadkam pomerne príjemný, pretože sa sústreďovala iba na dobré veci. V jednom rozhovore uviedla, že ak by sa sústredila na rakovinu, jej život by bol nešťastný, ale tým, že sa zameriavala na večerné Martini, krátke prechádzky a dobré knihy aj keď okolnosti boli vždy rovnaké, mala život o čosi veselší.

Naďa Urbánková boj s rakovinou prehrala a ja pri písaní tohto príspevku a pripínaní narcisu myslím na nás, ktorí sme tu zostali a hlavne na to, aby sa nám podarilo nestratiť zo zreteľa to podstatné, čo môžeme urobiť : V každom okamihu si zachovať svoju ľudskosť.

11. apríl je dňom boja proti rakovine.

Za predošlé roky sme si zvykli, že 11. apríl sa od iných dní líši predovšetkým farbou. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov, pretože žltá je farbou slnka a svetla a prináša so sebou teplo a život.

ilustračné foto

Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa koná už po 23-krát. Ulice v jediný deň v roku – tentokrát 11. apríla 2019 – zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si ho pripne na svoj odev, týmto gestom vyjadrí podporu tým, ktorí bojujú s rakovinou. Finančné prostriedky využíva Liga proti rakovine na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku.

Liga proti rakovine počas celého roka pripravuje projekty a programy, ktorými pomáha pacientom v ich konkrétnych problémoch súvisiacich s ochorením už 29 rokov. Okrem toho sa stará o prevenciu a informovanosť celej verejnosti, podporuje zdravotnícke zariadenia, nemocnice, iné občianske združenia i výskum v oblasti liečby onkologických ochorení.

AKO MÔŽETE POMÔCŤ TENTO ROK?

PRÍSPEVKOM DO POKLADNIČKY

Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničiek dobrovoľníkov 
v deň konania Dňa narcisov – 11. apríla 2019

Vo Veľkých Kapušanoch budú dobrovoľníkmi žiaci Gymnázia. Navštívia školy, inštitúcie, stretnete ich na uliciach v našom meste.

CEZ SMS NA 848

Zaslaním prázdnej SMS na číslo 848 v hodnote 3 EUR v sieti všetkých mobilných operátorov (Orange, Telekom, O2, Štvorka) v termíne od 1.4. do 17.4.2018

PLATBOU NA ÚČET

Zaslaním ľubovoľnej sumy na číslo účtu zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454 v termíne od 1.4. do 17.4.2019 alebo Naskenovaním QR kódu na pokladničkách a príslušných mediálnych nosičoch a prispením ľubovoľnou sumou.

CEZ PORTÁL DARUJME.SK

Online ľubovoľnou platbou cez darcovský portál darujme.sk v termíne od 1.4. do 17.4.2019.

CEZ STRÁNKU ZLAVADNA.SK

Získaním virtuálneho narcisu cez www.zlavadna.sk (1 EUR) v termíne od 1.4. do 17.4.2019.

CEZ BANKOMATY SLOVENSKEJ SPORITEĽNE

Prispením v bankomatoch Slovenskej sporiteľne cez tlačítko Deň narcisov v sume 1,83 EUR v termíne od 2.4. do 17.4.2019.

Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov