Mesto Veľké Kapušany očami študenta – príbeh

Autorom tohto príspevku je žiak 2. ročníka GVK – František Bačo

V poslednom čase som si začal všímať okolitý svet a teda mesto, v ktorom žijem. Dávnejšie sa mi všetko zdalo obyčajné a nič sa akoby nerobilo. No dnes je tomu inak. Mesto má vlastný život.

Začnime ihriskom, ktoré má multifunkčné využitie. Dá sa tam behať, korčuľovať a hrať iné loptové hry. Čo ma však ale viac prekvapuje je, že rodičia nesedia doma, ale chodia s deťmi na ihrisko, kde si mnoho sídliskových detí kráti predtým nudné popoludnia.

Veľmi ma motivuje, keď vidím určité spolužitie bežcov s korčuliarmi, ktorí si navzájom pomáhajú. Teší ma tiež, že sa tam objavuje čoraz viac detí s postupným príchodom jari a leta.

Ďalšie by som rád spomenul stavanie všetkého nového v našom meste. Pravdu povediac mesto nie je až také malé, preto je ešte mnoho miest, kde by sa teoreticky mohlo stavať, prakticky to je trošku zložitejšie, ale vidíme, že sa to dá, ak sa chce.

Späť k športu. Mesto má viacero telocviční, ktoré sa dajú nazvať fittnes centrami, kam chodí tiež mnoho ľudí. Je fajn vidieť ľudí, ktorí aktívne športujú a robia niečo pre seba.

Benzínové pumpy, tie máme až dve a ľudia majú možnosť vybrať si.

Škôl je tiež neúrekom. Je vo väčšine z nich menej žiakov ako pred 30 rokmi, no to vôbec neznamená, že sa na kvalite vzdelania niečo zmenilo, ba priam naopak.

Musím spomenúť aj kino, teda premietanie, ktoré sa bude konať onedlho. Tiež je to niečo, čo dlho nebolo a až postupom času a ochotou ľudí sa to začalo realizovať a onedlho uvidíme plody tejto určite zložitej práce.

Nakoniec mi napadá obnovenie železničnej stanice. Osobne cestujem vo voľnom čase dosť veľa a na väčšiu vzdialenosť, ako sú Košice. Nie je jednoduché skombinovať vlakový spoj s autobusom. Niekedy čakáte pol hodiny, niekedy hodinu. V nedeľu sa môže stať, že aj dve. Na druhej strane máme my, študenti, vlaky dotované od štátu, čo je určite skvelou výhodou pre niekoho, kto dochádza do školy napríklad do Košíc alebo niekam inam.

Na záver asi len toľko, že myslime pozitívne. V meste sa pozná každý s každým, ale to nám nech nebráni v tom, aby sme si vychutnávali život plnými dúškami, tak ako sa to dá len vo Veľkých Kapušanoch. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov