16. marec – Klub Kalokaghatia spojil ľudí v našom meste.

Dňa 16. marca o 10:00 hod. bola ulica Vojanská – parkovisko pred cintorínom miestom zrazu tých ľudí, ktorí si uvedomujú, že odpad je v prírode obrovský problém. Táto udalosť bola vytvorená 12. marca športovým trénerom klubu Kalokagathia a poslancom mestského zastupiteľstva Ferdinándom Kočišom a niesla sa v duchu – športovci vedia, že aj takýto spôsob činnosti je efektívnym spaľovačom kalórií a vedia aj to, že nepomáhajú len sebe, ale aj okoliu v ktorom žijú. 

Spojenie zdravého životného štýlu s ekológiou je nový fenomén, ktorému podľahli predovšetkým Švédi, ale už sa stihol rozšíriť do celého sveta a dostal sa aj k nám. Odpad sa čistil za mestom Veľké Kapušany smerom na Vojany – časť – Agátový lesík pri bývalej vinici. Pre tých, ktorí sa tejto akcie zúčastnili a odpad zbierali bolo šokujúce vidieť množstvo a druh odpadu, ktorý bol roztrúsený v tejto malej časti pri našom meste.

Ekologicky naladení boli aj primátor mesta Peter Petrikán a zástupca primátora Ferenc Boczán

My v našej redakcii dávame palec hore všetkým tým, ktorí si v sobotu predpoludním našli čas a veríme, že budú ďalšie podobné akcie na ktoré vás budeme upozorňovať aj prostredníctvom stránky vkport.sk.

Pre tých, ktorí majú pocit, že sa jedná iba o ďalší horúci trend mileniálov, ktorý sa šíri v podhubí mestského fitness a raw prostredia iba toľko – Ide o skvelý nápad, ktorý prospieva každému z nás.

A ešte jeden odkaz pre tých, ktorým uniklo, čím spojil 15. marec 2019 celý svet – Študenti na celom svete vyšli do ulíc a štrajkovali za ochranu našej planéty. Slovensko nebolo výnimkou. Mladí aktivisti odkázali politikom, aby začali aktívne riešiť otázku globálneho otepľovania a nekradli im budúcnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov