Mesiac marec vo Veľkých Kapušanoch, v znamení preventívnej – dopravno bezpečnostnej kontroly (vkapusany.sk)

Primátor mesta Veľké Kapušany PaedDr. Peter Petrikán informuje občanov mesta Veľké Kapušany, že mesiac marec v meste Veľké Kapušany bude mesiacom preventívnej – dopravno bezpečnostnej kontroly.
Náčelník Mestskej polície Bc. Zoltán Szabó doplnil, že toto vyhlásenie primátor mesta Veľké Kapušany učinil, ako jedno z prijatých opatrení a reakciu na parkovanie vodičov motorových vozidiel v meste Veľké Kapušany.

V mesiaci marec budú príslušníci mestskej polície vo Veľkých Kapušanoch vykonávať dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, najmä vo vzťahu k motorovým účastníkom, preventívne pôsobiť priamo v teréne na rizikových miestach, najmä na tých, kde dochádza k častému porušovaniu pokynov vyplývajúcich z dopravných značiek a kde dochádza k parkovaniu na zeleni.
Doplnil, že mestskí policajti budú vodičom zdôrazňovať význam dodržiavania pravidiel bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa zák. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov a cieľom preventívnej – dopravno bezpečnostnej kontroly nebude vodičov postihovať, ale dosiahnuť, aby vodiči motorových vozidiel dodržiavali zákon, chránili všetkých účastníkov dopravnej premávky a verejnú zeleň uvedomelým správaním.

Zdroj:https://www.vkapusany.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov