Ľudia v Michalovciach opäť vyjdú do ulíc: Uskutoční sa ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko (dnes24.sk)

Naše mesto už o pár dní zažije ďalšie zhromaždenie, ktoré zvolala iniciatíva Za slušné Slovensko. Prinášame vám podrobnosti.

V metropole Zemplína sa chystá ďalšie zhromaždenie, ktoré zvolala iniciatíva Za slušné Slovensko. To sa uskutoční už o pár dní. Prebehne pri príležitosti 1. výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Okrem Michaloviec sa zhromaždenia Za slušné Slovensko budú konať aj v ďalších slovenských i zahraničných mestách.

„Vo štvrtok 21. februára 2019 uplynie rok od chladnokrvnej vraždy Jána a Martiny. Vraždy, ktorá navždy zmenila naše životy, vraždy, ktorá zmenila Slovensko. Už rok sa stretávame na námestiach, voláme po slušnosti a spravodlivosti. Vytváreme spoločenstvo, ktoré žiada novú kultúru spravovania vecí verejných, chce slušnosť, nie aroganciu a nenávisť, volá po pravde a spravodlivosti namiesto klamstva a bezbrehého populizmu,“ uvádzajú organizátori z iniciatívy Za slušné Slovensko.

A práve v spomínaný deň smutného výročia (21. 2.) bude zhromaždenie aj v našom meste. Uskutoční sa od 17:00 hod. na Námestí Slobody v Michalovciach.

„Stretneme sa na Námestí Slobody v Michalovciach pri Okresnom úrade, odkiaľ sa po príhovoroch organizátorov tichým sviečkovým pochodom presunieme k soche Srdca Zemplína, kde si v rámci pietnej spomienky uctíme pamiatku zavraždených Jána a Martiny. Doneste si so sebou sviečky alebo kahance,“ zverejnili informácie organizátori zhromaždenia v Michalovciach.

Pozrite si v priloženej fotogalérii archívne zábery z Michaloviec, ktoré pochádzajú práve zo zhromaždenia Za slušné Slovensko.

Zdroj: dnes24.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov