Literárna súťaž – Nepovažujme demokraciu za samozrejmosť (ucn.sk)

„Moja sloboda sa končí tam, kde sa začína sloboda druhého.” Na tomto výroku Jeana Jacquesa Rousseaua je založený demokratický systém, v ktorom žijeme. Preto je dôležité, aby sme chápali, čo tento výrok znamená.

Literárna súťaž trvá od 10. februára 2019 a končí 30.marca 2019.

Tejto súťaže sa môže zúčastniť každý stredoškolák z ktorejkoľvek školy na území Slovenska vo veku 16-19 rokov. Príspevky vyhodnotí porota zložená z pracovníkov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Národnej agentúry Erasmus+, učiteľov slovenského jazyka a občianskej náuky a pracovníkov NSS v Žiline.

Výsledky súťaže budú vyhlásené 30.apríla 2019 na www.etwinning.sk. Tri práce budú ocenené vecnými darmi. Všetky práce budú zosumarizované a vytlačené v zborníku, ktorý bude zaslaný všetkým súťažiacim. Dĺžka eseje je ľubovoľná, avšak nesmie presiahnuť 11 300 znakov vrátane medzier. Súťažné práce treba zaslať do 30. marca 2019 v elektronickej podobe na adresu: lubica.sokolikova@etwinning.sk

Viac o súťaži – tu

Zdroj: ucn.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov